18. okt
UTVALGT: Asgeir Eliassen på Hesseng IL gleder seg til landsdelssamling i Trondheim etter påske.
 
Asgeir reiser til landslagsskolen
Asgeir Eliassen gleder seg til påsken er over. Da reiser han til Trondheim på fotballforbundets landsdelssamling, en del av landslagsskolen. – Det er dette som er drømmen, sier han.

Publisert: 21.mar.2016 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

– Mitt mål er å komme så langt som mulig, bli så god som jeg kan, og få spille fotball i utlandet, smiler Asgeir Eliassen. Fra før har han kommet seg til kretslaget til Finnmark, og ble invitert etter å ha vært på kretssamling i Bardufoss for et par uker siden. Neste skritt er landsdelssamling, og deretter forhåpentligvis U-15 landslaget.

– Det er jo dette man drømmer om som fotballspiller, å bli proff i utlandet og få spille på landslaget. Vi får se hvordan det går, ler han.

Innsats

– Han er en av de aller beste i 2001-kullet, og du kan si han har kommet litt lenger enn de andre på samme alder, sier treneren til Asgeir Eliassen, Rainer Ingebrigtsen.
– Han trener veldig bra, har ferdigheter, teknikk og spillerforståelse som få andre har på dette nivået. Dessuten trener han veldig bra, har en enorm innsatsvilje både på trening og i kamp, sier Ingebrigtsen.
Han tror nok det er stort for Asgeir å få komme på en sånn samling, men sier det er stort for klubben også.
– Det er inspirerende for alle, sier han.

Lerkendal

– Jeg husker ikke når jeg begynte å spille.., seks-, sjuårsalderen, tror jeg, sier Asgeir Eliassen. Han har vært på Hesseng IL hele sitt liv, og der trives han godt.
– Det er en veldig bra klubb med godt miljø, sier han. Nå skal han snart avgårde til Trondheim og trene på Lerkendal noen dager sammen med mange andre likesinnede.

– Det blir artig, jeg har aldri vært der før. Det blir treninger, kamper, teori og videovisninger, sikkert veldig lærerikt og interessant. Og så treffer jeg sikkert noen jeg kjenner litt fra før, for det er flere fra Finnmark med, sier han.

Landslag

Samlingen er en del av Norges Fotballforbunds landslagsskole, der målet er å kartlegge og skolere landslagsaktuelle spillere. Etter endt samling skal man komme hjem til klubben enda mer motivert og inspirert, og med en klar forståelse av hvilke krav som stilles til en aldersbestemt landslagsspiller, heter det i invitasjonen fra fotballforbundet.

De neste ti

– I NFF er vi overbevist om at de som blir best til slutt, er de som har eierskap til egen utvikling. I dette ligger det å trene mye, være dønn tilstede i treningssituasjonen, utfordre egne grenser og reflektere over egen utvikling. Det at du er tatt ut, betyr at du blir ansett som en av Norges mest lovende spillere i ditt kull. Vær kry av det en dag eller to, før du retter blikket fremover. Det er kvaliteten på de daglige treningsøktene de neste ti åra som avgjør hvor god du blir tilslutt, sier Håkon Grøttland, Fagansvarlig for Landslagsskolen.

Åtte spillere

Spillerne fra Finnmark på landsdelssamlingen 31. mars er:
J 14: Nathalie Jakobsen Kristiansen Alta IF
G 14: Brage Rønning Hif/Stein
J 15: Runa Lillegård Bossekop UL, Eline Hegg Bossekop UL
G 15: Henrik Nikolai Pleym IL Norild, Marco Mauno Johannessen Bossekop UL, Ragnar Mauseth Hif/Stein og Asgeir Eliassen Hesseng IL.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no