19. okt
TETT: Det ble fort mange rundt ballen under KIF-BUL-kampen. (Alle foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Både KIF og BIL hadde suksess i snøen
Starten på fotballsesongen var en kald fornøyelse. Men en fornøyelse var det for begge lagene. KIF stiller med 70 prosent nye spillere.

Publisert: 22.apr.2017 19:37
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

- Dere må holde dere varm, oppfordret trener Anatolij Anisimenko rett før starten av andre omgang lørdag ettermiddag. De varme jakkene gikk på rundgang blant spillerne i Kirkenes IF-stallen på Kirkenes stadion.

Ikke uten grunn, for april er ikke den varmeste måneden i Kirkenes, og veritable snøfjell rundt hele banen bidro nok til å holde temperaturen nede og gresset vått med iskaldt smeltevann.

- Men når vi får tre poeng, blir vi varme, slo Anisimenko fast etter endt kamp.

Mange nye

Denne aller første kampen i årets sesong i fjerde divisjon ble spilt mot Bossekop UL. Den endte 2-0 til Kirkenes, og målforskjellen kunne fort blitt større med litt mer treffsikre føtter og hoder. Det var nemlig mange målsjanser fra KIF sin side.

Trener Anisimenko er godt fornøyd med starten. Spesielt med tanke på at mesteparten av laget er nytt fra forrige sesong.

- Vi har 70 prosent nye spillere nå, og en god del er unggutter. Men det gikk etter planen med varierte angrep, og vi presset godt. Når BUL presset, var vi kjappe fra forsvar til angrep, sier han.

Det hjalp nok at de som er plukket ut til laget hadde konkurranse. Det var plass til 18 spillere, og det var flere enn det som ønsket å være med ifølge treneren.

Både KIF og Bjørnevatn IL rykket ned til fjerde divisjon etter forrige sesong. Anisimenko i KIF vil ikke si noe ennå om mulighetene for opprykk denne sesongen.

- Vi forbereder oss bare til neste kamp, og jobber for tre poeng hele tida, sier han.

Bedre angrep

Når det gjelder denne kampen, gikk første omgang smidig for KIF. De hadde god kontroll på kampen, men uten noen faktiske nettkjenninger. Det måtte et straffespark til før laget kunne score 1-0. Det var lagveteran Jørgen Nilsen Jerijærvi som satte inn den straffen i kampens 26. minutt.

Andre omgang begynte noe klønete fra begge lags sider, og det ble mye mølje på begge sider av midtlinjene. BUL-forsvarerne fikk panikk da KIF-angrepet presset på, og ga hjemmelaget en gratis corner. Skuddforsøket gikk imidlertid metervis over mål.

Men så skjerpet begge lagene seg igjen. Og da kunne man se forskjellen på lagformen. Begge lag hadde gode angrep, men KIF nådde de få metrene ekstra som trengs for å skape målsjanser.

Det hjalp nok også for KIF at deres første skikkelig smidige angrep i andre omgang gikk rett vei. En av midtbanespillerne klarte å slite seg løs fra mølja, og fikk ballen igjennom BUL-forsvaret. En sidelengs pasning nært mållinja ble fanget opp av nykommer Audun Grønbech Bednarczyk. Han spilte sin første seriekamp for KIF, og scoret også sitt første seriemål for laget.

Det skjedde etter 61 minutter. Den siste halvtimen i kampen gikk som resten: Både KIF og BUL hadde noen gode angrep, men KIF hadde flere faktiske målsjanser enn BUL.

BIL-suksess

Samtidig som KIF gjorde suksess i Kirkenes, spilte Bjørnevatn IL også sin første fjerdedivisjonskamp på Bjørneparken stadion. De vant 1-0 mot Norild, etter en tett og tøff kamp.

Målscoreren mot Norild var Donatas Montvidas.

Onsdag 26. april får BIL også sin første norgescupcamp på 30 år, etter at de slo ut KIF i kvalifiseringen. De kommer da til å spille mot eliteserielaget Tromsø IL.

Etter det er neste fjerdedivisjonskamp for BIL hjemmekamp mot Porsanger lørdag 29. april, og KIF har hjemmekamp mot Tverrelvdalen lørdag 6. mai.

Kampstatistikken, KIF mot BUL 22. april:

Sluttresultat: 2-0

Resultat ved pause: 1-0

1-0, 26. minutt: Nr. 9 - Jørgen Nilsen Jerijærvi, KIF

2-0, 61. minutt: Nr 14 - Audun Grønbech Bednarczyk

Gult kort, 79. minutt: Asgeir Eliassen, KIF

Bane: Kirkenes stadion

Dommer: Darko Vucenovic (Polarstjernen IL)

Assistentdommere: Tor-Petter Hågensen (Sørøy Glimt), Matyos Lema Getu (Polarstjernen)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no