22. okt
SMELTE TIL: Vilde Espeseth smelte til i single og gjorde det godt fra første runde til finalen. Det holdt helt inn og gull og kongepokalen ble hennes.
 
Badminton-Vilde vant kongepokal nummer to
Regjerende norgesmester i badminton, Vilde Espeseth fra Hesseng, forsvarte tittelen i helgen og vant også sin andre kongepokal.

Publisert: 09.feb.2017 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Badmintonspilleren, som nå spiller for Sandefjord badmintonklubb, hadde noen odds mot seg, men gikk hele veien gjennom siste helgs norgesmesterskap i Kristiansand og hun sto til slutt alene på toppen av seierspallen.

Tette kamper

Pappa Aksel melder om et flott arrangement i sørlandsbyen.

- Det var duket for mange og tette kamper, også for Vilde. Litt smårusk i maskineriet de siste ukene så ikke ut til å hindre henne i det som var det selvsagte målet, nemlig å få med seg kongepokal nummer to til Sør-Varanger. Etter en noe «trang» kvartfinale så gikk det meste på skinner, gjennom en semifinale mot finalemotstanderen for ett år siden og frem til en finale mot Helene Abusdal fra arrangørklubben, sier Espeseth senior.

Den sterkeste favoritten på forhånd var nok Abusdal siden hun for bare noen uke siden slo Vilde ved to anledninger. Denne gangen var det absolutt ingen tvil om hvem som skulle bli norgesmester på spinnesiden.

Med settsifrene 21-16 og 21-13 i Vilde Espeseths favør så kunne jubelen slippe løs og den beste kvinelige spilleren kunne strekke armene i været.

- Selv om motstanderen hadde med seg et ihuga hjemmepublikum så var alle sammen rause nok til en kraftig applaus for vinneren. Det var et overbevisende mesterskap for Vilde. I år som i fjor, sier Espeseth.

Til «oppvarming» så hadde Vilde alliert seg med en annen tidligere Kirkenes-spiller, Jarle Grann, som nå spiller for badmintonklubben på Otta.

Mixdouble

Sør-varangerspillerne Espeseth og Grann hadde tatt mål av seg til å delta i mixdouble, om ikke annet så for moro skyld.

- De kom seg greit gjennom første kamp som de vant på en overbevisende måte. Mot et langt sterkere par i åttendelsfinalen så det også lyst ut en stund, men tap i tredjesett med 21-19 ga dem til slutt en niendeplass i norgesmesterskapet. At de i tillegg også så ut som de faktisk hadde det veldig moro på banen, det er bare et stort pluss, sier Espeseth som hadde flydd ned fra Sør-Varanger og var ringside under et NM som holdt et veldig høyt nivå.

Framgang

Årets NM viste ifølge den erfarne badmintontreneren nok en solid framgang og nivåheving blant de norske spillerne. Høyt nivå og tette kamper gjorde det hele til en stor opplevelse for ganske så mange tilskuere rundt på tribunene i Kristiansand. Der altså den gjeveste pokalen, kongens egen, «kom hjem».

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no