6. des
ÅPNER: Jonas Sjøkvist Karlsbakk jublet for penger til snøanlegg i 2013, men bakken ble ikke åpnet den sesongen. Nå sørget naturen selv for at det endelig blir alpinkjøring på Sandnes. (Foto: Martin Gramnæs)
 
Bakken åpner neste helg
- Hurra for snøen som endelig kom i skikkelige mengder, jubler bakkesjef Jonas Sjøkvist Karlsbakk. Neste helg åpner SIL alpinbakken.

Publisert: 30.jan.2015 18:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

I torsdagsavisa kunne man lese at vannmangel på Sandnes gjorde at man ikke kunne produsere snø til alpinbakken. Mer skulle det ikke til før det begynte å lave ned.

- Tenk så fort kan det snu! Nå skal det jobbes litt, ler Karlsbakk. Han forteller at mens snøen kom i store mengder torsdag dro folk i bakken med tråkkemaskin og kunne slå fast at det var snø nok.

Kalde dager

- Endelig snø nok, jubler Karlsbakk. Han sier at bakken ble tråkket med det samme, og nå må det bare sette seg litt i løpet av helga.

- Heldigvis har det vært jevnt kaldt lenge, sånn at den sålen med snø som var der fra før har fått sette seg skikkelig. Nå skal den snøen som kom de siste par dagene, og som vi har kjørt tråkkemaskin på, få sette seg skikkelig. Det ser lovende ut med kalde dager i lang tid framover, så jeg kan nok allerede slå fast at bakken blir åpnet neste lørdag, sier Karlsbakk.

Typisk

I neste uke begynner arbeidet med å kjøre over på nytt og preparere bakken. Karlsbakk er skråsikker på at neste helg er endelig alpinsesongen i gang.

- Vi har allerede søkt etter folk til å være heisvakter og kioskvakter, så det er bare å melde seg hvis man har lyst å tjene litt ekstra. Dette er fantastisk artig, men når vi ser tilbake så er dette faktisk helt typisk for Sør-Varanger. Snø og kulde kommer på denne tiden av året. I fjor kom det lite snø og vi hadde ikke tråkkemaskin, men året før, var det på nøyaktig samme tid vi kunne åpne, sier han.

Inntekter

Han satser på at bakken kan være åpen til over påske og gi litt inntekter til idrettslaget.

- Det trenges blant annet penger til snøanlegget, så at vi får en fin sesong med litt inntekter, det hadde vært helt supert, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no