22. okt
BARENTS OPEN: Her fra en tidligere Barents Open-turnering.
 
Barents Open i oktober avlyst uten Fjellhallen
Badmintonklubben klarte ikke å finne nok baner andre steder.

Publisert: 21.sep.2015 06:57
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

Kirkenes badmintonklubb har sett seg nødt til å avlyse Barents Open-turneringen som skulle gått i Fjellhallen 24. og 25. oktober.

Klubbleder Kari Uri Malterud forteller at de fikk alternativer rundt om i kommunen, men ingen av dem fungerte godt nok.

– Avlysningen ble bestemt på onsdag. Vi prøvde alle mulige scenarier for å få til turneringen på en fornuftig måte, men det gikk ikke. Vi er veldig lei oss for at det ikke går, sier hun.

Klubben var nødt til å avlyse tidlig, fordi flere av spillerne flyr inn til turneringen. Malterud sier at de fikk sagt ifra før flybilletter var bestilt.

Få baner

Barents Open samler rundt hundre badmintonspillere i Kirkenes hvert år. Ifølge Malterud er Barentshallen bare såvidt stor nok til å håndtere det.

– Vi har seks baner der, og det er litt for lite. Vi får det unna ved at vi har en hel helg på oss, og spillerne er tålmodige, sier hun.

– Det beste tilbudet vi fikk ellers i kommunen var på fire baner, i gymsalen på Kirkenes skole, eller tre baner på Hesseng flerbrukssenter. Vi undersøkte også Barentshallen, men der er sportsdekket for mykt, så det blir for stor risiko for spillerne. I Sentralhallen er det hullete gulv, og det ville blitt risikosport, nevner klubblederen.

– Vi har vært i kontakt med forbundet, og fikk tilbud om sammenleggbare baner. Men de ble for tunge for oss, legger hun til.

Krympet ikke

Det var heller ikke aktuelt å krympe turneringen.

– Vi legger inn tusenvis av dugnadstimer før oktober. Om vi krymper turneringen, er massevis av tiden bortkastet. Dette er allerede et lite arrangement i landsmålestokk, og dette ville nærmest blitt et klubbmesterskap da. Og så kommer det 25-30 russere. Om vi da bare skulle involvert 15 nordmenn, ville det blitt en vits, mener Malterud.

Så skal også klubben tjene litt på turneringen.

– Vi regnet på det, og fant at vi ikke ville ha noe igjen for en mindre turnering, sier klubblederen.

Kanskje i mars

Det er meningen at transittmottaket skal være i gang fram til nyttår. Badmintonklubben undersøker muligheten for å få satt opp turneringen tidlig neste år.

Utfordringen der er at de må søke badmintonforbundet om å få holde turnering. Den skal da ikke krasje med andre turneringer rundt om i landet.

– Vi er nå i dialog om en mulig turnering i mars. Det er avhengig av at forbundet tillater det, sier Malterud.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no