19. okt
SKEPTISK: Barentshallene og styreleder Jarle Olsen er skeptisk for størrelsen på den nye flerbrukshallen til nyskolen Sandnes/Bjørnevatn. (Begge foto: Håvard Mækelæ).
 
Barentshallene bekymret for ny flerbrukshall
Barentshallene skriver i et innspill om en ny flerbrukshall som er planlagt ved nyskolen Bjørnevatn/Sandnes at de er bekymret for den store investeringen.

Publisert: 19.mar.2017 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Innspillet er skrevet i september i fjor. Styret i det kommunale foretaket behandlet forespørselen om innspill fra kommunens tekniske drift om den planlagte flerbrukshallen. Den nye hallen kommer i en situasjon der de eksisterende hallene i kommunen er sprengt, med trening og aktivitet alle dager hele uka.

- Styret ser helt klart behovet for en idrettshall tilknyttet en skole som er planlagt og at denne er tilpasset antall elevere og behov for skolen på dagtid, sier styreleder Jarle Olsen og daglig leder Audun Andersen i innspillet.

Bekymret

Bekymringen er for investeringsstørrelsen på en flerbrukshall på hele 2100 kvadratmeter.

- Dette kan føre til en utsettelse av investering og rehabiliteringsbehov for eksisterende idrettsanlegg underlagt foretaket. Eksempelvis er ferdigstillelse av uteområdet ved Kirkenes Stadion/Kirkenes skole og skifte av kunstgress i Barentshallen nært forestående til en estimert kostnad på vel sju millioner kroner. Det kan også tenkes at eksisterende planer om utvikling av Barentshallen på Hesseng med omliggende områder og eventuelt ny/ombygging av hall der settes tilbake i tid, skriver Olsen og Andersen.

Ledelsen i Barentshallene skriver også at Idretter som i dag er brukere hos dem, men som har en mangelfull tilrettelegging og/eller uegnede forhold. Dette gjelder kampsporter som bryting, boksing, tae-kwon-do og karate.

- Turnforeningen og klatring er også to idretter som burde ha vært bedre tilrettelagt i forhold til kapasitet, i tillegg til at sambruket med Kirkenes videregående skole ved Barentshallen på Hesseng kunne vært bedre utnyttet i forhold til hallkapasitet, heter det i innspillet.

God erfaring

Barentshallene har god erfaring med årlig drift av en flerbrukshall av størrelsen planlagt ved Bjørnevatn/Sandnes.

- Dette er kostnadskrevende anlegg i motsetning til ordinære gymsaler også med tanke på antall brukere per dag, måned og år.

Styret har sett på det historiske belegget ved eksisterende gymsalen på Sandnes, samt Sentralhallen og gymsalen i Bjørnevatn. Dekningsgraden pr i dag på utleie ettermiddagstid ved alle disse anlegg er i snitt 60-70 prosent av kapasiteten. Dette tilsier da ikke etablering av en hall av planlagt størrelse i forhold til dagens aktivitet på ettermiddagstid. Styret er blant annet kjent med innspill som kom i forbindelse med bygging av gymsal ved Kirkenes skole, hvor Fjellhallen var en eksisterende arena som kunne vært utnyttet i stedet, skriver Olsen og Andersen.

Adgangskontrollsystem

De forutsetter i den videre planleggingen av ny hall at Barentshallenes driftsorganisering og ansvarsområdet blir som tidligere i forhold til å kunne ha et administrativt ansvar for utleie på ettermiddagstid.

- I nærmere beskrivelse av konkurransegrunnlag ønsker vi at det tas hensyn til eksisterende adgangskontrollsystem lik den eksisterende ved Rådhuset, Postgården og alle våre anlegg, heter det i innspillet fra Barentshallens styreleder Jarle Olsen og daglig leder Audun Andersen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no