16. okt
JUBEL: BIL-fansen hadde mest å juble for på Kirkenes stadion denne gang.
 
BIL avgjorde tett lokalderby
Bjørnevatn IL avgjorde et tett lokalderby til sin fordel og vant 3-2 over erkerival Kirkenes IF i 16. mai-kampen.

Publisert: 16.mai.2017 22:57
Oppdatert: 23.okt.2017 11:19

Som vanlig ble dette et tett lokalderby, med mange tøffe dueller, flere gule kort og mange omdiskuterte situasjoner.

At BIL stakk av med poengene var ikke direkte ufortjent, men hjemmelaget hadde sjanser nok til å avgjøre, blant annet et brent straffespark på slutten av første omgang. At keeper Sarunas Jurevicius reddet straffeskuddet fra Jørgen Nilsen Jerijärvi var med på å snu oppgjøret i Kirkenes dagen før dagen.

Etter straffesparkmissen gikk BIL i angrep. Dan Michael Randa slo KIF-keeper Remi Johansen i en duell og ga de gule blå ledelsen. Det var det siste som skjedde i førsteomgangen.

Målet ga BIL den selvtilliten de trengte, men hadde også kostet en del for bortelaget. Randa og lagets gode midtbanespiller, Sindre Josefsen, måtte begge kaste inn håndklærne med skader. Publikum, rundt 300 i tallet, hadde så vidt satt seg ned, før Kristoffer Pettersen doblet ledelsen uten at KIF-spillerne helt visste hva som hadde truffet dem.

Inn i andreomgangen kom 15 år gamle Kabamba Kalabatama for Bjørnevatn og han var vanskelig å hanskes med for KIF-forsvaret. Han var bevegelig, god med ballen og hadde flere gode raid etter innbyttet.

KIF fikk områdd seg, fikk mer kontroll på midten og det var ikke ufortjent at Kristian Brynestad reduserte etter 55 minutter.

Nevnte Kabamba Kalabatama økte til 3-1, en glimrende enkeltmannsprestasjon, da talentet på egen hånd utfordret KIF-forsvaret. Da virket kampen avgjort. Da var akkurat ordinær tid ute.

jemmelaget presset og presset og hadde gode muligheter til å redusere i overtidsminuttene. Fem minutter ut i overtiden fikk Nilsen Jerijärvi muligheten igjen fra straffemerket. Og denne gang lykkes han. KIF-spillerne kunne juble, men til liten nytte. Zarko Darmanovic blåste av kampen like etter og BIL-spillerne kunne juble til slutt.

- Dette er et sjokk. Mitt første tap for Bjørnevatn i serien, sier KIF-trener Anatolij Anisimenko som ville ha litt tid etter kampslutt før han uttalte seg om tapet.

En som var mer pratsom, var BIL-trener Anton Romanov.

- Kampen ble veldig intens. Jeg føler at vi er hakket bedre i størstedelen av første omgang. Kampen ble jevnere etter hvert. Vi har en glimrende keeper som redder straffesparket og dette snur kampen i vår favør. Nå har marginene vært mot oss i flere lokaloppgjør mot KIF. Endelig har vi medgang. Jeg er utrolig stolt. KIF har mange gode spillere og det føles veldig godt å slå dem, sier Romanov.

Han sier at flere av spillerne tenkte tilbake på siste 16. mai-kamp, der KIF vant 1-0 etter mål ni minutter på overtid.
- Endelig kan vi glemme den, sier BIL-treneren og gliser sitt bredeste glis. Nå kan BIL-spillerne og trenerne gå litt rakere i ryggen i folketoget 17. mai.

Dommer Darmanovic delte ut gule kort til KIFs Jørgen Nilsen Jerijärvi og BILs Dan Michael Randa, Hallvar Karikoski, Kristian Lantho Emanuelsen og Kim Gøran Nilsen.
BIL leder med dette 4. divisjon med tretten poeng på fem kamper. KIF ligger på sjuendeplass med tre poeng etter fire kamper. Kommende helg kommer Sørøy/Glimt til Bjørnevatn lørdag og Kirkenes søndag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no