6. des
BJØRNEVATN IL: Det unge BIL-laget skal gjøre alt for å berge plassen i år.
 
«BIL er ikke med for å rykke ned»
Bjørnevatn ILs unge tredjedivisjonslag er klare til seriestart.

Publisert: 23.apr.2014 15:04
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

- Vi gleder oss til seriestart, sier trener Dag Helmer Mathisen.

Mathisen erstattet Anton Romanov etter fjoråret. BIL berget plassen. Den nye BIL-treneren er positiv.

– Vi er positive vi, sier han og smiler lurt.

Bedre trent

Vinteren er lang for fotballspillere. BIL har brukt vinteroppholdet til å komme i mye bedre form enn laget var i fjor.
– Det er alltid litt vanskelig å si hvor vi står. Vi spilte en bra kamp mot Porsanger, mens KIF-kampen ble mer krig.
Mathisen har fått med seg Arnfinn Mentyjærvi og Trygg Ole Nilsen i en trenertrios som har brukt tid på å sette sitt buemerke på laget.
– Jeg fikk ikke sett mange kamper i fjor, men fikk med meg såpass at i enkelte kamper så ble vi slitne. Anton gjorde en kjempejobb mot slutten i fjor og berget plassen.
Med de tre trenerne på seniornivå inne, så skal det gå en rød tråd gjennom alle avdelinger i Bjørnevatn idrettslag. Småguttespillerne vet hvilken fotball man spiller i BIL.
– Vi ønsker å holde ballen i laget mer enn tidligere. Spillerne må tørre å ha ball, kontre når vi vinner ballen og da skal det gå raskt. Vi har stor tro på dette prosjektet vårt som vi håper skal gagne bjørnevatnfotballen i lang tid.

Vinnerkultur

Det er ingen katastrofe for Bjørnevatn IL om laget rykker ned denne sesongen.
– Men misforstå oss rett. Vi går aldri på banen uten å ha prøvd. Vi er ikke med for å rykke ned. Vi stiller opp på banen for å vinne hver fotballkamp vi. Og jeg som trener kan være fornøyd tross tap, hvis jeg vet hundre prosent sikkert at spillerne har prøvd og gjort ærlige forsøk. BIL-laget er ungt, men her er masser av talent. Det overordnede målet er å berge plassen.
Assistenttrener Mentyjærvi har stor tro på at BIL skal kunne hevde seg i årets tredjedivisjon.
– Vi har flere strenger å spille på i år. Det er mer variert. I fjor spilte vi alt for direkte. Nå kommer vi med flere spillere når vi angriper, slik at vi nødvendigvis ikke trenger å spille på den første bevegelse, sier Mentyjærvi.
– Vi skal gå ut i 110, uansett hvem vi møter. Det er ingenting å spare på.
Trenerne er også godt fornøyd med å ha Trygg Ole Nilsen som fysisk trener med i staben.
– Med hans hjelp står vi 90 minutter lettere enn i fjor.

Ingen kasteball

BIL hadde en katastrofal start på fjorårets sesong. Etter de fire første kampene hadde laget 3-28 i målforskjell.
– Det skjer ikke i år, sier Mentyjærvi.

– Vi har en veldig fin gjeng å jobbe med. Her er masse humør og treningsiver, sier Mathisen.

Da Dag Helmer tok over før jul var han i tenkeboksen om hvor mye trening han skulle pålegge spillerne.
– Enkelte tredjedivisjonslag trener jo hver dag. Det ville ikke jeg gjøre. Som trener må du se hvilken gruppe du har med å gjøre. Pålegger du trening hver dag så vil du støte fra deg spillere som er fornøyd med å spille i tredjedivisjon. Det er vi. Derfor ville jeg ha tre treningsdager, der treningene skulle være gode og harde og med hundre prosent tilstedeværelse. Det er et krav. Og så skal spillerne også spe på med litt egentrening.
Anton Romanov var BIL-trener i tre år. Han tok over en klubb med desillusjonerte spillere, som hadde mistet troen på egne ferdigheter og et lag som nærmest var i fritt fall.
– Anton gjorde en utrolig god jobb, som denne klubben er ham evig takknemlig for. Ikke bare gjorde han spillerne til bedre fotballspillere som fikk igjen troen på seg selv. Han fikk også tilbake den gode gamle garderobekulturen fra gamle dager. Vi har vært heldige og fått et kanon garderobeanlegg i Bjørnevatn. Spillerne har en møteplass før trening og etter trening. Dette bygger miljøet, sier BIL-treneren.

Morsomt

Spillerne er veldig godt fornøyd med den nye treningstrioen. Det kan keeper Fredrik Falle skrive under på.
– Anton var en god trener, men Dag Helmer krever mer av hver enkelt. Han har en litt annen tenkemåte. Vi spillere slapp unna med ganske mye under Anton. Fotball er og skal være artig og det er det nå. Vi er mye mer ett lag nå enn i fjor. Dette gjør at vi har stor tro på egne prestasjoner og jeg tror vi går mot en god sesong, sier Falle.
– Hva er ditt mål med sesongen?
– Å være skadefri. I fjor slet jeg litt med knærne og hadde en stund ute. Det håper jeg å unngå i fjor, sier den ambisiøse skuddstopperen.
Trener Mathisen har stor tro på sisteskansen.
– Fredrik er en veldig god keeper, som stadig vokser med oppgavene og som har utviklet seg mye gjennom vinteren. Ellers er det mye talent og ungt på laget. Jeg har også tro på at dette kan være en god sesong for våre to spisser, Einar Guttormsen og Kim-Gøran Nilsen. De har begge hatt en veldig god treningsvinter. Nå er de veldig klare til å skåre de målene som skal til for at vi berger plassen i tredjedivisjon. Vi er veldig klare. La moroa begynne.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no