18. okt
I VINDEN: Bjørnevatn IL leverte nok en gang og slo Tverrelvdalen på bortebane. Her fra hjemmekampen tidligere i år.
 
BIL gjorde jobben - men opprykksfesten må vente
Seieren borte mot Tverrelvdalen kunne holdt til opprykk for Bjørnevatn, men tabelltoer Norild sin seier gjorde at opprykkfesten måtte vente.

Publisert: 16.sep.2017 16:13
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Bjørnevatn IL gjorde jobben, og tok en sterk 0-1 seier borte mot Tverrelvdalen. Det sikret tre nye poeng.


- Vi gjennomfører en solid bortekamp, hvor vi kriger og står på. Seieren burde kanskje vært større, for vi brenner noen hundre prosent sjanser. Men alt i alt er vi utrolig fornøyd, og har et bunnsolid forsvar, sier trener Anton Romanov.

Det ga et forsprang på 12 poeng til Vadsø-laget Norild på andreplass og kunne holdt til opprykk.

Men da dommeren blåste i fløyta for siste gang i oppgjøret mellom Norild og Hammerfest, kunne Bjørnevatn IL konstatere at de ikke ble klare for opprykk helt enda.

Satte press

Gutta fra Bjørnevatn satte press på Norild med sine tre poeng, men Norild tok fatt på oppgaven om å tette luka. Til tross for en jevnspilt kamp mot Hammerfest, tok Norild grepet om kampen og sikret til slutt en 1-0 seier hjemme.

Dersom Norild hadde tapt eller spilt uavgjort mot Hammerfest denne runden, mens BIL seiret borte, kunne runden vært avgjørende. Men det skjedde ikke, og det skal derfor spilles om opprykk de neste tre kampene.

Åpen kamp

Det er BIL-trener Anton Romanov vel vitende om.

- Vi fokuserer på en kamp av gangen. Men vi vet at dersom vi tar minst ett poeng i neste kamp så er vi sikret opprykk. Men vi tar ingenting for gitt, og ser fram til neste kamp mot Nordlys, sier han.

For selv om laget har tatt 17. seiere og kun spilt en uavgjort har Romanov nesten hele sesongen vært tydelig på at gutta fra Bjørnevatn ikke skal ta av. Han har derfor snakket beskjedent om mulig opprykk tidligere.

Bjørnevatn står nå med 58 poeng, og har en luke på 9 poeng til Norild på andreplass. Med tre serierunder igjen å spille, og ni mulige poeng å hente, er ingenting avgjort.

Sesongen har innfridd

Skulle Bjørnevatn rykke opp i løpet av en av de tre neste kampene, kan klubben si at sesongen har innfridd.

4. divisjonslaget satte seg to mål før sesongstart. De skulle vinne første seriekamp mot nettopp Norild, samt komme til første runde av cupen.

Innen utgangen av april var begge målene nådd. Det gjorde at spekulasjonen om opprykk begynte å svirre allerede da gutta tok sommerferie.

Men trener Romanov har stått på sitt, og også nå mener han laget skal fokusere på en kamp av gangen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no