20. okt
IMPONERT: - Gratulerer, banens beste! Utrolig hva noen timer med minecraft hver dag kan bety, erter trener Pål Harald Hansen. - Man skal ikke undervurdere minecraft, ler Magnus Evans. (Foto: Yngve Grønvik)
 
BIL-gutter som har vokst
- Fra 10-0 til 3-2, det er en kraftig forbedring, det skal dere være stolte av, sier trener Pål Harald Hansen til guttespillerne sine etter gruppefinalen.

Publisert: 15.apr.2015 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

I helga gikk Telenor Cup av stabelen i Barentshallen, fotballturnering for gutte- og jentelag. Bjørnevatn og Norild viste seg like gode og møttes til gruppefinale. Vinneren skulle møte suverene HIF/Stein i finalen.

Imponert trener

- Jeg er utrolig imponert over disse guttene, sier trener Pål Harald Hansen før kampen. Han har stått bak vinterens tøffe morgenøkter i Sentralhallen, trening før skoleklokka har ringt inn til første time. Og nå ser han og spillerne resultater.

- De har spilt veldig bra fotball og virkelig trent på å spille, ikke bare pole ballen opp på banen. De har trent veldig godt, fire til seks ganger i uka, og i tillegg styrketrening. Det er nesten bare 2000-spillere, men de får det til, det er virkelig artig, sier Hansen.

Forbedring

Han forteller at forrige gang disse to lagene møttes, med nesten nøyaktig de samme spillerne, da vant Norild 10-0.

- Jeg håper ikke det blir sånn i dag, men jeg tror ikke det vil bli det, spillerne har virkelig gjort en stor innsats i vinter, og er en god gjeng, sier Hansen.

Han forteller også at når guttene kommer i denne alderen er det mange forskjeller, men det fysiske begynner å jevne seg ut.

- Likevel kan det være fire års forskjell på en 15-åring. Anatomisk kan en være som en 13-åring og en annen som en 17-åring. Det er en utfordring i denne aldersklassen, sier Hansen.

Tre i trynet

Kampen begynte tungt for BIL. Første mål kom nesten rett etter avspark. Etter første omgang stod det tre til vadsøværingene og null til gruvebyens gutter. Sterke, raske og tekniske Norild-spillere fikk BIL-guttene nesten til å se ut som statister. Men en liten pepp-talk i pausen fra trener Hansen fikk spillerne til å tro på seg selv. Iherdig innsats ga resultater. Plutselig stod det 1-3 og så 2-3. Det ble en kamp mot både klokka og Norild i de siste minuttene, og det gikk hardt for seg foran BIL-målet. Kristoffer Amble Mathisen, som på torsdag debuterte for A-laget i cupen, viste seg fram med en kanonredning. Kollisjon med stolpen, plaster og neseblod spilte ingen rolle, og da han kom seg på beina igjen var det applaus å få fra hele hallen.

Komme tilbake

Men det ble ikke flere mål for BIL og Norild gikk videre til finalen. Likevel er Pål Harald Hansen strålende fornøyd med innsatsen og roser spillerne i skyene etterpå.

- Fra 10-0 til 3-2, det er en kraftig forbedring, det skal dere være stolte av, sier han etter kampen.

- Å få tre mål i trynet og klare å jobbe seg inn i kampen igjen, det er helt fantastisk. Husk at dere vant andre omgang 2-0, sier Hansen.

Han roser alle spillerne sine og kårer Magnus Evans til BB, og får noen spørsmålstegn tilbake fra spillerne.

- BB, banens beste, smiler Hansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no