20. okt
ANNULLERER: Dommer Thomas Bjerke Hilde annullerer målet til BILs Kim-Gøran Nilsen. Til store protester. Troms fotballkrets har det siste ordet i saken.
 
BIL klager på dommertabbe
Annulleringen av vinnermålet til Bjørnevatn IL mot Skjervøy 24. mai får etterspill. BIL har klaget dommertabben inn for Troms fotballkrets.

Publisert: 02.jun.2015 13:17
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

Kampen i Bjørneparken endte 1-1. Dommer Thomas Bjerke Hilde innrømmet etter kampen at han hadde gjort en tabbe da han annullerte målet Kim-Gøran Nilsen skåret.

Mistet kontrollen

Bjerke Hilde hadde gjennomført en god kamp med fløyta, men mistet kontrollen i overtidsminuttene. Følgende skjedde i de kaotiske minuttene før sluttsignalet lød; en BIL-kontring havnet på sidelinjen, med Einar Guttormsen i duell med to Skjervøy-spillere. Dommeren blåste for innkast, men Skjervøy protesterte og ville ha hands på Guttormsen. Linjedommer Ole Boine på motsatt side markerte også med flagget. BIL-spillerne protesterte og ville ha innkastet. Dommer Bjerke Hilde dømte innkast. Sekunder etter havnet ballen hos Kim-Gøran Nilsen, som lurte seg forbi to forsvarere og satte ballen mellom beina på keeper. Mens Nilsen og lagkameratene feirer, dommeren markerer mål og publikum skriker av glede på tribunen, protesterer Skjervøys spillere. Dommeren går bort til linjemannen for å konferere og annullerer målet og markerer i stedet for frispark til Skjervøy. Jubel var vendt til sinne og fortvilelse blant BIL-spillere og hjemmepublikum.

- Annulleringen var feil. Hva hjelper det med 92 gode minutter når jeg ødelegger alt de siste 30 sekundene, sa dommer Bjerke Hilde til Sør-Varanger Avis på vei ut fra Bjørneparken etter kampen. Han ble omringet fra frustrerte og sinte spillere, ledere og trenere fra BIL og ikke minst mange publikummere. Nå vil Bjørnevatn IL ha omkamp.

- Etter å ha vurdert saken, bestemte vi oss for å klage saken inn for Troms fotballkrets. Ifølge reglementet kan vi vel ikke få de to poengene vi mener vi har krav på, men omkamp. Så får det vise seg om vi får det eller om resultatet blir stående, sier fotball-leder i BIL, Audun Falle.

Under behandling

Det er Troms fotballkrets som administrerer 3. divisjon avdeling 12, Troms og Finnmark. Dommerkonsulent Roald Johansen i fotballkretsen er saksbehandler på saken.

- Vi holder på å behandle denne saken nå og håper å få den ferdig i løpet av uka, sier Johansen.

- Det ønsker ikke jeg å ha en formening om nå mens klagesaken behandles og før vedtaket foreligger, sier Johansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no