10. des
 
BIL mot KIF: 16 gule kort - tre utvisninger
Det ble bare røffere og røffere etter hvert som minuttene tikket mot KIF-seier i Bjørneparken lørdag.

Publisert: 07.okt.2017 18:58
Oppdatert: 07.okt.2017 19:02

Det ble både serie-seiersrus og lokalt nederlag for Bjørnevatn IL i lokallagenes siste fjerdedivisjonskamp denne sesongen. Etter dette skiller Kirkenes IF og Bjørnevatn IL lag og drar til hver sin divisjon - men kirkenesværingene skulle ikke la bjørnevatningene stikke til øvre divisjoner uten å slå fra seg.

Nesten bokstavelig talt, altså. Trenerne og spillerne fra den engelske klubben Stoke, som er i området denne uka for trening, kommenterte fra sidelinja at de aldri hadde sett så mange gule kort.

Stian Erlandsen, nummer 10 i KIF, skulle sette stemningen for kampen rundt pausen. Først satte han inn kampens eneste mål, 0-1 til Kirkenes, i kampens 38. minutt. To minutter senere pådro han seg sitt første gule kort i kampen. Og i kampens 54. minutt fikk han gult kort nummer to - og ble utvist.

KIF var en mann i minus, og der kunne BIL ha grepet sjansen. Men de blåkledde klarte å slå tilbake det som var av angrep igjennom hele kampen, tross mindretallet. BIL hadde kontrollert kampen i størstedelen av første omgang, og hadde noen gode fremstøt også i andre, men slurvete spill og iherdige kirkenesværinger skapte også flere sjanser for BIL.

På krigsstien

Og spillet ble bare mer og mer aggressivt på begge sider.

Kirkenesværingene var kanskje mer på krigsstien enn bjørnevatningene. Før kampen var over, hadde hele åtte av KIF-spillerne fått gule kort.

Men der KIF gikk for kvantitet i kortene, gikk BIL for kvalitet. I målhungeren på slutten av kampen, ble to av BIL-spillerne utvist etter å ha fått to gule kort hver.

Totalt ble det utdelt 16 gule kort i løpet av hele kampen. I tillegg kommer en lang rekke frispark.

Både KIF-kaptein Bjørn Are Aronsen og BIL-trener Anton Romanov synes spillet var slik det pleier å være i et lokaloppgjør. De mener derimot at dommerne var vel dømmesultne.

- Det var mye roping fra publikum og trenerbenk, og dommerne mistet fokus. Det var hardt spill, men jeg syntes ikke det var stygt, sier Romanov.

Hoveddommer Erik Brenli forsvarer dømmingen sin enkelt og greit:

- Det var et tøft lokaloppgjør med to lag som kjenner hverandre godt. Da ble det klare gule og røde kort, etter boka. Selv om det var mange kort, tror jeg spillerne og trenerne er enige i dømmingen når de går tilbake og ser på situasjonene som oppsto, sier han.

KIF-kaptein Aronsen mener samtidig at utvisningen deres tidlig i andre omgang gjorde at spillerne skjerpet seg.

- Etter det samlet vi oss. Vi kom ut og hadde kontroll, og hadde et jævla godt forsvar, sier han.

Brøt seiersrekka

Og det er selvfølgelig artig for KIF å slå Bjørnevatn IL, som hadde gått igjennom hele denne fotballsesongen uten ett eneste tap - før nå, altså.

- Det er artig å spille slike kamper hvor det er litt lokalprestisje, sier Aronsen.

BIL-trener Romanov tar det ikke så tungt. Han påpeker at BIL har slått KIF i kampene der det gjaldt, tidligere i sesongen. Serieseieren var egentlig avgjort i slutten av september, da ingen andre lag kunne nå dem igjen på tabellen.

- Vi gleder oss først og fremst veldig til å begynne i tredje divisjon. Nå blir det vi og Alta som er de eneste to lagene som representerer Finnmark på nasjonalt nivå. Det er et ærefullt oppdrag som vi er klare for, sier han.

Med det får spillerne endelig lov til å ta seg en skikkelig fest lørdag kveld.

-Det har gutta fortjent. De skal virkelig få kose seg, lover BIL-treneren.

VIDEO: Her slippes jubelen løs:

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no