18. okt
KLYNGE: Det var nesten konstant bølging fram og tilbake mellom lagene, idet ballen føyk rundt på den lille banen.
 
BIL var sultne - men KIF traff hardest
NM-kvaliken gikk Kirkenes' vei, men det var ikke mangel på press fra Bjørnevatn.

Publisert: 29.feb.2016 16:41
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Den aller første kampen i årets NM-cupkvalifisering fant sted i den beskjedne Barentshallen. Der møtte Kirkenes Idrettsforening og Bjørnevatn Idrettslag hverandre.

De to rivalene har sjelden en kjedelig kamp, og denne var ikke noe unntak. I NM-kvalifiseringen er det vinn eller forsvinn, og begge lagene var kampklare etter vinterpausen.

Tross flere sjanser i første omgang, var det bare èn ball som fikk nettkjenning før pause. Det var Jørgen Nilsen Jerijærvi som fikk den forbi Bjørnevatns keeper i kampens 17. minutt. Og med presset på seg i andre omgang, var Bjørnevatningene ekstra målsultne. De presset på konstant, og hadde et vell med svært nærme målsjanser, akkompagnert av spente utrop fra publikum på begge sider.

Uten dødtid

Det ble en omgang nærmest uten dødtid, med konstant press på det ene målet eller det andre. Barentshallen-banen er litt mindre enn utendørsbanene, og det gjorde at et kontringsmål kunne komme helt plutselig, sekunder etter at ballen hadde truet på den andre siden.

Det var slik kampens andre og tredje mål skjedde. Først ble det 2-0 til KIF i kampens 52. minutt, utført av Jonas Mannsverk. Så spurtet Nazradin Zakharia ballen forbi KIF-forsvaret slik at BIL reduserte til 2-1.

Siste liten

BIL-spillerne ble ikke mindre sultne av det, men klarte aldri helt å avslutte. Det ble spenning helt til tre minutter på overtid, da en langdistanse-lobb av Anatolij Anisimenko gikk over en uforberedt BIL-keeper. Et knapt minutt etter målscoringen sto sluttstillingen 3-1.

– Det ble dårlig uttelling på målsjansene, men all honnør til Bjørnevatn. De ga alt og presset hardt. Det er bestandig tette kamper mot dem, sier trener Harald Sørensen.

Èn om gangen

Nå ser Sørensen frem til flere mulige kamper mot lag KIF vanligvis ikke får spilt mot. NM-kvalifiseringen går mellom lag fra hele landet, og Sørensen vet ikke hvem de skal spille mot i runde to.
Når det gjelder sjansene til KIF, er treneren forsiktig.

– Vi må ta èn kamp om gangen, sier han.

Sørensen satser også høyt i årets serie. Han håper at KIF når topp fire i tredje divisjon avdeling 12. Til neste år blir det nye divisjonsinndelinger.

– Den nye avdelinga blir tøff, sier han.

Kampfakta
NM-kvalifisering 2016
Bjørnevatn IL-Kirkenes IF: 1-3
Barentshallen

0-1: Jørgen Nilsen Jerijærvi, 17. minutt
0-2: Jonas Mannsverk, 52. minutt
1-2: Nasradin Zakariah, 80. minutt
1-3: Anatolij Anisimenko, 93. minutt

Gule kort:
60. minutt:
Tor-Johnny Bendiksen, KIF
67. minutt:
Trym Stiby, KIF

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no