18. okt
MÅL: Dan Michael Randa og Kim Gjøran Nilsen er to målgarantister i årets BIL-lag. De har tilsammen 19 mål for de gule blå.
 
BIL vil avslutte med stil
Bjørnevatn IL vil avslutte sesongen med stil. Det vil i første rekke gå utover Porsanger som kommer på besøk lørdag.

Publisert: 08.okt.2015 06:45
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Bjørnevatn har gjort en bra sesong. De vil etter all sannsynlighet ta femteplassen etter to sesonger der de har sett nedrykksspøkelset i hvitøyet, så er det bra av trener Dag Helmer Mathisens spillere. Dersom BIL vinner mye og Skarp snubler mot BUL, så kan laget til og med knipe fjerdeplassen.

Fornøyde

BIL har hatt mange spillere på trening og spillerne har kost seg på trening med et lag som har satset mye på lagbygging de to-tre siste sesongene.

Anton Romanov som har hatt rollen som superreserve og inspirator for både spillere og trenere, forklarer.

– Ja, jeg tror nok alle er veldig fornøyde. Det viktigste er at klubben har vært i konstant utvikling både sportslig og administrativt de siste fem årene. Selv om det var en liten sportslig nedtur ifjor på grunn av mange skader på sentrale spillere gjennom hele sesongen. I år så har gruppen vært dedikert og gjort kanskje beste sportslige prestasjonen på 20 år når man tenker at dette er «nye» 3. divisjon og er en sterkere serie enn den gamle. Man har tapt én hjemme kamp, har feid en del gode lag av banen på hjemmebane og vært nærmere seieren enn tap mot lag som er på første og andre plass på hjemme bane, sier Romanov.
Ett av lagene som har slitt med å få med seg poeng fra Bjørneparken, er Tromsø 2 som rykker opp til 2. divisjon. De greide 2-2 med et utlikningsmål i sluttminuttene.

Trenerteam

Romanov har god erfaring som trener og skryter veldig av det trenerteamet som nå er i BIL, med Dag Helmer Mathisen, Steinar Lantho, Trygg Ole Nilsen og Arnfinn Mentyjærvi.

– Det er et sterkt trenerteam med bra apparat rundt og ikke minst en god spillergruppe, med mange som nå er i sin beste fotballalder, sier Romanov.

Nå er spillerne klare for å gi de dedikerte BIL-supporterne en god avslutning på sesongen.

– Nå gjelder det å fullføre med stil denne sesongen med seier på lørdag og sikre femteplassen og se videre til neste sesong. Det kanskje mest artige med denne sesongen er man enda er et stykke unna å få maks potensial ut av spillergruppa og man enda kan forbedre seg. Etter to år i nedrykkssumpa så er det ikke bare bare å snu den mentale biten fra at spillerne aksepterer å tape for eksempel bortekampene til å få den vinnermentaliten at hver kamp er like mulig å vinne, dette må vi i spillergruppen ta tak i kommende vinter. Uansett så er alle fornøyde og stemningen og kameratskapet i gruppa er meget sterkt. Så her er det bare og glede seg til fortsettelsen og neste sesong. Klubben BIL har kommet for å bli på dette nivået, sier Romanov.

Hjemmesterke

Seks av ti kamper på hjemmebane er vunnet. Poengfangsten har ikke vært like god borte hjemmefra. Sju tap er for mye. Men likevel kjemper Dag Helmer Mathisens gutter på øvre halvdel. BIL-trenerne har vært flinke til å kjøre inn unggutter og det er ikke vanskelig å se at de gule blå har noe på gang med satsingen sin i Bjørneparken. Sesongen avsluttes på hjemmebane mot Porsanger. Det omvendte oppgjøret i slutten av juni endte 4-4.

– Vi er veldig fornøyde med sesongen. Femteplass er mer enn godkjent i forhold til plasseringene de siste to sesongene. Vi har noe på gang, har et ungt lag og jeg gleder meg allerede til neste sesong, sier Dan Michael Randa, som står med ni mål for BIL før siste serierunde mot tabelljumbo Porsanger i Bjørneparken kommende lørdag. Kim Gjøran Nilsen er BILs toppskårer med ti mål. Med sine fem gule og ett rødt kort ligger han totalt på en sjetteplass på den statistikken i 3. divisjon.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no