18. okt
BRØDRE: Pålina Kalinina traff og ble kjent med både trenere og utøvere. Her er hun sammen med skiskytterbrødrene Simon og Martin Fourcade.
 
Ble helt hekta på OL
Etter å ha jobbet som frivillig under Sotsji-OL i en måned, er Pålina Kalinina fra Jarfjord helt hekta. – Jeg kommer nok til å søke flere ganger, det var en helt utrolig opplevelse, sier hun.

Publisert: 28.feb.2014 13:57
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Pålina Kalinina er opprinnelig fra St. Petersburg, men flyttet hit da hun gikk i sjette klasse. Hun har en pappa som er tidligere skiskytter og skiskyttertrener, og selv har hun tre år bak seg på Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø. Som skiskytter, selvsagt.
– Jeg har egentlig lagt opp, men nå har jeg lyst å begynne igjen, sier hun.

Eneste fra nord

– Det var gjennom pappa jeg fikk vite at det gikk an å søke om bli frivillig i Sotsji. Jeg søkte, og fikk opplæring i et helt år før jeg til slutt ble en av de 25 000 frivillige under OL. Jeg reiste ned en uke før og kom hjem natt til fredag, forteller hun.
Der nede hadde hun fantastiske dager.
– Vi bodde i vår egen frivilligby, og ble kjent med mange andre frivillige. Vi bodde fint og det ble laget arrangementer med underholdning om kveldene bare for oss, forteller hun. Hun var den eneste fra Finnmark, kanskje også fra Nord-Norge.
– De eneste andre norske frivillige jeg traff var noen godt voksne folk fra Sør-Norge. De var erfarne frivillige som hadde vært på mange OL før. Jeg tror man blir avhengig. Jeg har i alle fall lyst å være med på flere, sier Pålina.

Godt kjent

Siden hun selv er skiskytter og snakker både norsk og russisk, slapp hun gjennom nåløyet. Hun forteller at alle russiske studenter ville være frivillige under OL, og det er mange. Med sine kunnskaper ble hun plassert på skiskytterarenaen, og jobbet for det aller meste på standplass.
– Det handlet blant annet om å sørge for at de riktige folkene slapp inn, trenere og utøvere, de som hadde det riktige passet, og å stoppe en del journalister og andre som kanskje ikke visste hvor de kunne gå, ler hun.
På denne måten ble hun etterhvert godt kjent med både trenerne og smørerne til det norske landslaget.

Les også: Norsk-russisk stafettjubel i sofakroken

OL-kjendiser

– Så godt kjent at jeg fikk låne et par ski og fikk gått meg en tur i OL-løypa, det var skikkelig spennende, forteller hun.
Hun var også en av dem som tok imot utøverne i mål, blant annet på stafetten, sørget for at de gikk dit de skulle og ikke ble stoppet og intervjuet før konkurransen var over.
– Og da snøen begynte å smelte, måtte alle stille opp og jobbe dugnad med å berge løypene. Det var en del forskjellig arbeid, men hovedsaklig var jeg på standplass. Mange av utøverne traff jeg igjen flere ganger, og vi ble i alle fall på hils, forteller hun.
Blant utøverne hun traff nevner hun Tora Berger, brødrene Martin og Simon Fourcade og Justyna Kowalczyk.
– Det var skikkelig artig, forteller hun.

Heia Norge!

Med frivillig-passet rundt halsen hadde hun tilgang til de aller fleste arrangementer og fikk både med seg konkurranser, medaljeseremonier og artige kvelder med musikk, dans og underholdning. Ble det tid til å følge med på konkurransene?
– Ja, det var jo veldig artig i starten, med Ole Einar Bjørndalen som tok gull, og stafetten til slutt var utrolig spennende, men så skikkelig trasig da det gikk galt. Det å stå på standplass når løperne kom inn, se publikum juble for dem og den enorme spenningen blant trenerne var også helt utrolig, forteller hun.
Men hvem heiet hun på, Norge eller Russland?
– Jeg heiet på Norge, Russland hadde jo så mange som heiet på dem, ler Pålina.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no