18. okt
FORT, FORT, FORT: Morten Rushfeldt gjør unna 150 meter på fire sekunder og 73 hundredeler under det svenske mesterskapet i Dalajärna. Det blir 203 kilometer i timen, det. På skuter, på gress. (Foto: Silje Hemminghytt Josefsen).
 
Ble svensk mester i dragrace
Morten Rushfeldt fra Kirkenes motorklubb tok seieren i det åpne svenske mesterskapet i dragrace.

Publisert: 29.jul.2013 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Mesterskapet gikk i Dalajärna og at gullet gikk til en nordmann sved nok godt for svenskene. Dragrace-konkurransene pågikk i tre dager og arrangementet hadde 25-årsjubileum.

Vunnet tre

Rushfeldt har vært med hvert år siden 2006 og vunnet de tre siste årene. I tillegg kunne han altså krone helga med å vinne Top Fuel-klassen i det svenske mesterskapet. Top Fuel er en klasse med fri trimming og er den største klassen.

- Det smakte ekstra godt, ja. Svenskene satser mye på dette og har gode mesterskap. Da er det godt å reise derfra med gull, sier Rushfeldt.

Kirkenesføreren kunne registrere gode tider. Han brukte fire sekunder og 37 hundredeler på de 150 metrene og fikk en toppfart på 203 (!) kilometer i timen.

- Tidene ble gode, ja. Jeg er godt fornøyd med det. Det heter seg at man skal backe opp tiden sin med ett prosent. Det klarte jeg ikke, men seier ble det likevel. Det var sinnsykt varmt, noe som påvirker banen slik at det går litt roligere, men det gikk fort nok likevel, sier Rushfeldt som var eneste deltaker fra Sør-Varanger i dragracet.

Plunder

Det så ikke så bra ut før konkurransene for Rushfeldt og hans mekaniker, Zenja.

- Jeg fikk en tredjeplass fredag og fikk problemer med drivverket. Etter å ha jobbet knallhardt før konkurransene lørdag og søndag, så fikk vi heldigvis orden på skuteren. Da fungerte alt som det skulle. Og vel så det.

Morten Rushfeldt sier at det er jevnt mellom de beste i Norden som kjører Top Fuel-klassen.

- Vi ligger jevnt i tid. Jevnt var det også i det svenske mesterskapet og i de andre konkurransene den helgen, der vi var seks i klassen. Denne gang var det jeg som trakk det lengste strået, sier Rushfeldt som allerede har begynt å se fram mot neste konkurranse. Det går også i Sverige, nærmere bestemt i Älvsbyn, der det er leirbane, noe som betyr at det går veldig raskt.

- Det betyr heldigvis at vi slipper å kjøre så mye som 170 mil hver vei som vi måtte til Dalajärna. Men det er langt nok, sier Rushfeldt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no