18. okt
SOLFYLT: Sommerværet viste seg fra sin beste side på Oppdal, til blant andre Robert H. Flatlis glede.
 
Briljerte med sølv blant elgjakt-eliten
Neiden og omegn jeger- og fiskerforening ble også beste lag i Finnmark, da 569 skytere samlet seg i Sør-Trøndelag.

Publisert: 24.jul.2017 19:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Årets stormønstring og stor-NM i leirdueskyting og elgbaneskyting gikk den siste uka i Oppdal. Der ble Robert H Flatli fra Neiden og omegn jeger- og fiskerforening nummer 2 blant veteranene i grenen jegertrap. Det forteller Flatli selv, i en pressemelding skrevet på flyet på vei hjem.

Veteranklassen er for de over 60, og med dette kan Flatli legge en sølvmedalje til på hylla - etter å ha tatt bronse i Alta og sølv i Enebakk tidligere i samme gren.

Neiden-laget klarte seg samtidig best av alle lagene i Finnmark, knepent foran Kautokeino og foran Sør-Varanger JFF.

– Totalt 569 skyttere fra hele landet deltok i NM i jegertrap, hvorav seks av våre skyttere fra NOJFF og SVJFF stilte til start. Jørgen Bjørklund fra SVJFF ble beste skytter fra Øst-Finnmark med en flott 26. plass sammenlagt, melder Flatli.

Totalt deltok 13 skyttere fra Finnmark i hele jegertrap-mesterskapet. Den aller beste skytteren fra fylket ble Klemet Anders Sara fra Kautokeino. Han skjøt ned 98 av 100 duer, og endte på femte plass.

– Både Jørgens og Klemets resultat er knallbra. Det viser at vi kan hevde oss. Det er alltid en eller to i toppen herfra, sier Flatli.

Flere grener

– I grenen leirduesti var deltagerantallet noe mindre. Her kom Jens Kristian Baustad fra SVJFF på premieplass i sin klasse med 40 av 50 treff, mens laget fra Neiden nok en gang ble beste lag fra Finnmark, fortsetter rapporten.

– I grenen elgbaneskyting, hvor det skytes med rifle, hadde vi kun tre deltagere med. Der ble Geir Enok Thrane beste finnmarksskytter med sine 91 treff, men det holdt ikke til finale denne gang.

Få deltakere

Samtidig etterlyser Robert H. Flatli igjen større deltakelse fra Finnmark.

– Det er sommerferie og det er lange distanser, men før pleide det å være langt flere. Derfor etterlyser vi mer aktivitet overalt. Finnmark er et stort fylke der det drives med mye jakt, og dette er stormønstringa, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no