19. okt
BRONSEJENTENE: Kirkenes IFs jenter gjorde en kjempeprestasjon i fotballturneringen i Piteå og ble nummer tre. 29 lag deltok.
 
Bronse til KIF-jentene
KIFs 15-årsjenter tok en sterk bronsemedalje i Piteå Summergames i helgen. Også Hessengs guttelag kom langt i turneringen.

Publisert: 30.jun.2014 12:55
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

KIF-trenerne Harald Sørensen og Jens Petter Pedersen er kanonfornøyd med gjennomføringen av turneringen.
– Det er første gang vi er her med jentelaget. Nivået er bra, de er første års jentespillere og vi kom i rett årsklasse i turneringen, sier Sørensen.

Imponerte

Kirkenes IF lånte to spillere fra Hesseng IL og en fra Bjørnevatn IL til sommerens store begivenhet.
– Jentene gjør en fantastisk turnering og det har vært kjempegøy å følge dem, sier Sørensen og Pedersen.
I innledende spill innledet KIF med å spille 3-3 mot Piteå IF, før de vant sine to siste kamper med 2-0, begge mot svenske lag. Først mot Myckle IK og så mot Essviks AIF.
I åttendedelsfinalen vant jentene 2-1 mot svenske BIK SK. Kvartfinalen vant de 6-4 over Burträsk, før de var klar for semifinale mot FC Wimma fra Finland. Her ble det 1-0-tap. Bronsefinalen vant de 1-0 mot FC United fra Finland.
– Laget imponerte. Men det er små marginer. Målet vi fikk mot oss i semifinalen kom på frispark ett minutt før slutt. Da var jentene litt nede. Men etter å ha vunnet bronsefinalen tok humøret seg betraktelig opp. Jentene har all grunn til å være stolt over prestasjonene. Det var 29 lag med. Når vi kommer på tredjeplass i det tøffe selskapet, så sier det masse om prestasjonene, sier Sørensen og Pedersen.

Bra av HIL-guttene

Hessengs 16 år gamle guttelag gjorde også en knallsterk turnering i Piteå. Etter å ha endt på andreplass i gruppespillet vant de sekstendedelsfinalen, men tapte så åttendedelsfinalen. Det begynte ikke så bra for HIL. Laget tapte hele 0-4 for Medkila. Men guttene våknet og tok seg videre etter 3-2 over svenske Älvsby og 1-0 over estiske JK Tammeka. I sekstendedelsfinalen ventet finsk motstad, Kemijärven Pallo 55. Her ble det 1-0-seier for Hesseng. I åttendedelsfinalen mot Grand Bodø, var det imidlertid slutt for HIL. 2-0-tap ble det her.
– Vi er fantastisk fornøyd. Dette er den beste turneringen vi har spilt. Guttene virket lite tent i den første kampen, men skjerpet seg og imponerte veldig i de to siste gruppespillskampene. Guttene viste et fantasatisk humør og spilte veldig bra. I den siste kampen mot Grand Bodø var vi slitne, men spilte bra og ga ikke opp selv om de fikk to lette mål i mot, sier Fjellvoll.
Hesseng IL skulle egentlig ha møtt Saltdalskameratene i avslutningskamp søndag, men begge lagene var enige om å droppe denne.

KIF gutter

Også Kirkenes IF hadde lag i 16-årsklassen. Laget tapte alle sine kamper; 1-3 for svenske Bergnäset, 0-4 for Tverlandet IL og 1-6 mot svenske Sandviks IK. I avslutningskampen ble det 0-2 for estiske JK Tammeka.
Neste oppgave for både lagene fra Kirkenes IF og Hesseng IL er Altaturneringen i august.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no