19. okt
SKISSE: Huset er ikke helt ferdig designet. Men slik ser det ut i en tidlig skisse. (Illustrasjon: Fiskebeck Prosjekt)
 
Bygger nytt idrettshus på Sandnes
Sandnes IL har fått lov til å bygge det nye klubbhuset sitt ved gressbanen. De håper en stor del av finansieringen vil sikres gjennom salget av det gamle idrettshuset.

Publisert: 17.sep.2015 13:44
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

Fiskebeck Prosjekt AS har fått tillatelse fra kommunen til å føre opp en idrettsbygning ved idrettsanlegget til Sandnes idrettslag (IL). Det er naturlig nok det nye klubbhuset som idrettslaget har sett for seg siden de bestemte seg for å selge det gamle.

Samle alle

- Vi har skissert grunnkonseptet samtidig som vi har jobbet med å selge det gamle idrettshuset. Skissen har utgangspunkt i signalene fra medlemmene: Meningen er å samle alle delene av laget under ett tak, sier klubbleder Stein Are Ulvang. Sandnes IL har flere idretter underlagt seg, fra fotball og orientering til ski.

Det nye idrettshuset skal bygges der den blå bua på Sandnes ILs anlegg står i dag, i den nordvestlige delen av gressbanen nærmest hoppbakkene.

- Vi vil sørge for både logistikk, tidtaking, tårn, og alt mulig fra den plassen. Vi vil få til en fullkommen skistadion og fotballstadion, sier klubblederen.

Før 2020

Det overordnede målet akkurat nå er at bygget skal stå ferdig til SILs 100-årsjubileum i år 2020. Det kan imidlertid gå raskere enn det.

- Vi begynner å bygge når vi har alt godkjent. Det kan være alt fra neste år til om to år. Det vi gjør nå er å planlegge dette så godt som mulig, så vi får en rask gjennomføring når vi setter i gang, sier Ulvang.

Ulvang ser for seg at anlegget kan oppgraderes videre, når de får samlingspunktet på plass.

- Det er lagt forsterkninger rundt fotballbanen, slik at man kan bygge en oval bane rundt den i fremtiden, nevner han.

- Dette er i ferd med å bli et kjempefint nærmiljøanlegg. Vi ser at folk i det nye byggefeltet i nærheten også tar det i bruk, legger han til.

Finansiering

Sandnes IL satser på å finansiere en god del av det nye klubbhuset med salget av det gamle. Idrettslaget la det gamle huset med arealet rundt ut for salg i sommer, og Ulvang forteller at de har en del potensielle kjøpere.

- Noen av dem er veldig interessante, sier han.

Ellers er planen å bruke det som kan brukes av de norske idrettsmidlene.

- Vi søker på de midlene som er mulige å søke på, og har kapital og andre finansmuligheter, så vi er ikke låst til én plan. Det blir sikkert litt dugnad også, men vi prøver å få mest mulig ut av salget, sier Ulvang.

Mer ute

Idrettslaget sluttet å bruke det gamle idrettshuset før sist vinter fordi det hadde altfor store driftskostnader. De har nå klart seg gjennom én vinter uten.

- Det er ikke optimalt, men det fungerer. Vi har tapt på at vi ikke kan arrangere julemesse og liknende. Men vi løser de andre oppgavene på andre måter. Vi har fått bruke skolen i nærheten, vi har hatt mer uteaktiviteter og samlet oss rundt bål, og liknende. Vi er praktisk anlagte, så det går bra, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no