26. aug
NYE TRENERE: Anatolij Anisimenko (til venstre) og Alexandr Babaschin tar over som trenere i KIF. De må bygge opp et nytt lag. (Foto: Tor Sandø).
 
Bygger opp et nytt lag
Etter to ukers tenketid sa Anatolij Anisimenko ja til å trene Kirkenes IF i sesongen 2017. Han får med seg landsmann Alexandr Babaschin som assistenttrener.

Publisert: 18.jan.2017 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Nye KIF-trenere på plass:

KIF-ledelsen har slitt veldig med å få på plass en trener som ville ta over etter Harald Sørensen. Det var ingen som la skjul på at man famlet litt i blinde for et lag som var litt demoralisert etter høstens nedrykk til 4. divisjon. Flere spillere hadde gitt beskjed om at de ikke ble med ned, men nå håper den lithauiske trenerduoen at de kan bidra med litt optimisme i fjerdedivisjonsklubben.

Harde dager

Anisimenko og Babachin innrømmer at det har vært vanskelige måneder etter forrige sesongs serieavslutning, der tapet for Alta 2 gjorde at altaværingene ble i 3. divisjon og KIF rykket ned.

- Ja, KIF er ikke i en god posisjon nå. Mange sa seg uinteressert i å spille i 4. divisjon og er borte fra fjorårslaget. Men etter to ukers tenketid, så sa vi oss interessert, sier Anisimenko som vil være hovedtrener i år, tre sesonger etter at han sist trente laget. Det første han gjorde var å ta en runde i KIFs spillergruppe.

- Vi spurte om de var villige til å gå på en ny sesong og også om hva de syntes om at vi ble trenere. Det er mange som sier seg villige til å hjelpe oss. Vi kommer til å få et ungt lag, men KIF har mange spillere som er på vei opp, blant annet seks-sju spillere fra guttelaget som er gode talenter. Disse vil få sine sjanser i årets 4. divisjon og vil få et sterkt fokus hos oss, sier den nye IF-treneren.

Erfaring

Men noen av de som har spilt noen år i klubben har også sagt ja til å bli med også kommende sesong i 4. divisjon. Jørgen Nilsen Jerijärvi blir med, det samme er Brage Andreassen. Eivind Braaten Blix er i tenkeboksen for om han skal fortsette spillerkarrieren, mens en gammel kjenning, Vegard Gamnes, er klar for å tre på seg den blå-hvite KIF-drakten igjen. Bjørn Are Aronsen har også sagt ja, mens også utflyttede spillere som Øyvind Tjelde Haga, Henrik Floer, Jonas Mannsverk og Espen Johnsen vil vurdere å ta turen hjem når det er kamp.

- Det blir en tøff sesong med kamper lørdag og søndag. Når vi nå tar over så blir det fem ukentlige treninger. Vi skal gjennomføre en treningssamling med kamper i Alta i løpet av vinteren og skal også ha en turnering på hjemmebane i mars. Det er også snakk om et treningsopphold i Murmansk og treningskamper mot Alta, Norild og Bjørnevatn, sier Anisimenko som nå er i sin sjuende sesong i Kirkenes. Kollega Babaschin går på sin femte sesong.

Spille og trene

Mens Alexander Babaschin kommer til å fortsette spillerkarrieren, vet ikke Anisimenko om han kommer til å gjøre det.

- Jeg skal være med og trene, men om jeg blir klar til det og god nok, får tiden vise, sier han.

Babaschin hadde lyst til å dra bort og spille 2. divisjon etter forrige sesong, men fikk kun tilbud fra tredje- og fjerdedivisjonslag.

- Det var ikke aktuelt for meg. Derfor fortsetter jeg som spillende assistenttrener her, sier han.

Anisimenko og Babaschin innrømmer at de trenger en midtbaneleder til kommende sesong. Landsmann Valentin, som var med i fjor, er tilbake i Lithauen, men kan muligens komme til sommeren. Keeper Pocius er også tilbake i hjemlandet, men her er det flere keepertalenter på vei opp i klubben.

- Vi skal ha mer fokus på ballkontroll. Slik det har vært i de foregående sesongene har det vært for mye stress med ballen, sier Anisimenko som innrømmer at han har sendt en forespørsel til andre spillere fra Sør-Varanger om de kunne tenke seg en overgang til KIF. Men han og assistenten holder kortene tett inntil brystet.

- Ingenting er klart med hensyn til dette, sier den lithauiske trenerduoen. Som foreløpig ikke ønsker å si noe om opprykk er KIFs mål for sesongen 2017.

- Vi får se til å stable et lag på beina først. Så får vi sette oss mål for sesongen, sier de.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no