18. okt
NM: Christina Sesor er klar for sitt tredje NM.
 
Christina svømmer i Norgesmesterskapet
Christina Sesor er et av Nord-Norges største svømmetalenter. Men sykdom gjør at hun ikke har de store forhåpninger for gode resultater i neste ukes junior-NM.

Publisert: 10.jul.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

Kirkenessvømmeren har slitt med sykdom siden februar og er ikke i nærheten av å ha det treningsgrunnlaget som skal til for å yte så godt som det kreves for å konkurrere med de beste svømmerne i Norge.

Lære

– Jeg er med for å lære, sier Christina, som for tiden er på treningsleir med de andre nordnorske svømmerne i Bulgaria.
Norgesmesterskapet i svømming langbane for junior og senior arrangeres i Kristiansand og starter neste torsdag. Sesor skal svømme 50 meter bryst og 200 meter butterfly og er på treningsleiren i Bulgaria fram til onsdag. Her har hun trent to ganger om dagen. Noen ganger har hun også trent en gang.

– De dagene har det vært mulig å gjøre litt andre ting og se seg litt rundt, sier hun.

Dette er Christinas tredje norgesmesterskap.

– Det har gått bra tidligere, men denne gangen er ikke forventningene og forhåpningene særlig store på grunn av sykdommen som jeg har hatt ganske lenge. Jeg er mest med for å lære denne gangen, sier 16-åringen.

Talent

Trener i Kirkenes svømmeklubb, Stine Mikkelborg, skal være med Sesor til Kristiansand. Hun bekrefter at treningsgrunnlaget er alt for dårlig i forhold til å ha de store forhåpningene.

– Sånn er det bare. Christina har slitt veldig med sykdommen og et vanvittig langt opphold fra trening. Det er klart det påvirker prestasjonene. Hun er mest med for å lære denne gang og for å forsøke å få en positiv opplevelse før hun tar sommerferie. Vi skal storkose oss i sommerbyen Kristiansand, sier Mikkelborg.
Men med god og riktig trening framover kan hun nå langt?

– Ja, potensialet hennes er veldig stort. Hun er et stort svømmetalent, sier Mikkelborg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no