6. des
KLAR: Jørgen Tharaldsen før start i Kegums i Latvia.
 
Crosskjører Jørgen fra Latvia til Spania
Det ble en 19. plass for Jørgen Tharaldsen så langt i EM i motocross, etter tøffe prøvelser i Latvia. Samtidig er to fra Kirkenes med i Norgescupen.

Publisert: 20.mai.2016 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Jørgen fra Jarfjord deltok i andre runde av totalt seks i europamesterskapet i motocross første helg i månedsskiftet april-mai. Dette er hans første EM-sesong som crosskjører, etter nesten fire år på Norges Toppidrettsgymnas.

Og det er ikke barnemat for ungdommen fra Jarfjord.

– For Jørgen var banen i Kegums i Latvia helt ny, og en av de tyngste banene han noen gang har kjørt på. Dette er en veldig rask og krevende bane med store hopp, skriver Lillian Tharaldsen.

Stive armer

Jørgen kvalifiserte seg som nummer 27, og det var også den plassen han fikk i første heat.

– I første heat fikk Jørgen en  dårlig start og var nedpå en gang. Han klarte ikke helt å finne rytmen i kjøringen, og slet med stive armer, skriver Lillian.

Jørgen klarte imidlertid å kjøre seg inn litt i andre heat, og kom på en 25. plass. Etter bedre kjøring i første runde i Nederland, har han sammenlagt 19. plass i EMX300-klassen.

Nå går turen videre til Spania, til helga neste uke. De siste tre rundene i EM fortsetter i England, Tsjekkia og Belgia.

Norgescup

Lørdag 7. mai var det tid for kjøring i Norge, for både Jørgen og for klubbkamerat Gøran Lissner Johnsen. Da gikk andre runde i Norgescupen i motocross i Leirdalen. De to representerte Kirkenes Motorklubb.

– Gøran Lissner Johnsen var påmeldt i klassen MX Junior. Han gjorde en imponerende innsats i kvalifiseringen og endte opp som nummer 7. Dette er utrolig bra med tanke på at sesongen ikke har startet her hjemme enda, og Gøran kun har fått noen få timer på sykkelen før dette løpet, mener Lillian Tharaldsen.

Det gikk ikke fullt så bra i selve heatene: Gøran fikk god flyt i første heat, og kom inn på en 14. plass, men i andre heat fikk han dårlig start og kom nedpå to ganger. Dermed ble det 27. plass, og sammenlagt 19. plass. Det er Lillian fremdeles veldig fornøyd med.

Jørgen Tharaldsen stilte i MX1-klassen, også en ny klasse for ham. Han kom inn til 11. plass i kvalifiseringen, slet litt med starten i første heat, og kom inn på en 12. plass der. I andre heat kjempet han lenge med flere førere, og kom på 10. plass, til en sammenlagt 11. plass.

Jørgen får imidlertid ikke fullført alle rundene i Norgescupen, da de kolliderer med EM-rundene i England og Belgia.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no