18. okt
MØTE: ordfører Rune Rafaelsen fikk møte OL-deltaker Dag Sibbern Ryeng sist tirsdag.
 
Dag går for gull!
Dag Sibbern Ryeng fra Sandnes IL har et klart mål når han mandag reiser for å representere Norge under Special Winter Olympics World Winter Games. Han går for gull.

Publisert: 09.mar.2017 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Om en uke setter den 22 år gamle langrennsløper Dag Sibbern Ryeng seg på flyet til Østerrike. Fra 14-25. mars skal han sammen med 35 andre utøvere fra Norge delta i Special Winter Olympics World Winter Games i Ramsau.

- Vi er stolte

Tirsdag møtte den olympiske utøveren ordfører Rune Rafaelsen (Ap) for mottakelse i rådhuset, hvor ordføreren ga både lykkeønskninger og gaver.

- Vi er veldig stolte over at du skal delta i mesterskapet. Det er veldig viktig for oss at du er der. Egentlig burde jeg ha vært der for å heie på deg, sier ordfører Rafaelsen engasjert mens han overrekker gaver til 22-åringen fra kommunen. Fra kommunen får Dag med seg en hals med kommunens navn, et vennskapsbånd, og en genser hvor navnet hans og "69°" er skrevet på ryggen. Alt kan han bruke under mesterskapet.

Går for gull

Etter intensive måneder med trening og gode forberedelser er Dag klar for å reise.

- Jeg er klar! sier han og bekrefter at formen er god.

Siden han ble tatt ut til den norske troppen av Norges idrettsforbund i november i fjor har han trent målrettet mot det som skal skje om en uke. Han er heller ikke beskjeden om hva målet for mesterskapet er:

- Jeg går for gull, sier han med stor selvsikkerhet og smil om munnen.

- Medalje er noe man må jobbe for, skyter pappa Terje Ryeng inn.

For sammen med treningskompis og personlig trener Mathias Aaen Pedersen har Dag lagt ned mye arbeid som grunnlaget foran mesterskapet. De har hatt tre skiturer i uken. Samtidig har han resten av uken hatt økter på treningssenteret Evo Fitness på Hesseng.

- Nå har de spisset formen inn mot mesterskapet, forteller pappa Terje Ryeng som selv ser fram til å se sønnen gå skirenn.

Tre distanser

På spørsmål fra ordføreren om hvilke distanser Dag skal delta i, hjelper pappa Terje til, og svarer følgende:

- Dag skal gå renn på distansene 1 kilometer, 2,5 kilometer og så blir det jo stafett.

- Det blir jo knallhardt, sier Rafaelsen som tydelig er imponert over langrennsløperen.

Og til tross for at ikke ordføreren kan reise til Østerrike, så mangler det ikke på heiagjeng under distanserennene Dag skal gå. For flere familiemedlemmer skal ta turen, deriblant mamma og pappa.

- Vi reiser ned litt senere enn Dag, men vi gleder oss! sier Terje.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no