18. okt
FORNØYD: John Kristian Dahl hadde all mulig grunn til å smile etter at han hadde fått laurbærkrans av kransflickan for andre gang i Flyktningerennet.
 
Dahl vant Flyktningerennet
NORDLI: John Kristian Dahl imponerte da han vant Flyktningerennet for andre gang. Det 45-kilometer lange turrennet som starter i Nordli på norsk side og ender opp i Gäddede.

Publisert: 31.mar.2015 10:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

- Det er Johan Kjølstad som er den moralske vinneren i dag. Han var mye piggere enn meg i store deler av løpet, sier John Kristian Dahl.
- Jeg hadde imidlertid bra glid og var friskere enn han mot slutten, sa John Kristian etter at han hadde avgjort spurtduellen mot Kjølstad til sin fordel. Han tilhører Team United Bakers. De to har trent mye sammen de siste årene. John Kristian kan fortelle at det har vært utviklende for begge ettersom de har hatt base på Lillehammer. For tiden bor John Kristian på Levanger siden samboeren jobber der.

Flotte premier

Han tar med jevne mellomrom den godt og vel timelange turen inn til den trønderske hovedstaden for å få noen kvalitetsøkter sammen med Kjølstad og de andre i teamet. John Kristian, som er en av få nordmenn som har vunnet Vasaloppet, satser for fullt på langløp nå. Det er ikke aktuelt for den tidligere landslags- og World Cup-sprinteren å gå tilbake til vanlige distanserenn. Dahl innkasserte både pengepremier og andre flotte premier da han seiret i Flyktningerennet som han mener er et av de flotteste turrennene.

- De 45 kilometerne går i flott natur og er krevende. Det er den flotte stemningen og gode atmosfæren som gjør dette rennet så spesielt, sa Dahl etter at han hadde skrevet seg inn på listen over de som har vunnet Flyktningerennet to ganger.

John Kristian sikret seg også et gjevt vandretrofe på søndag. Det gjorde han rett foran nesa på Petter Northug, Niklas Dyrhaug og andre som siklet etter bestikket som hadde en verdi på flere tusen kroner. Den lokale milslukeren fikk derfor lønn for strevet da han gikk til topps.

1 200 deltakere

I år var det for første gang i historien både start og innkomst på norsk side. Det hadde sammenheng med at det var lite snø i de norsk-svenske grensetraktene. Deltakertallet var også lavere enn det bruker å være på grunn av den snøfattige vinteren. Det var allikevel rundt 1200 som var i aksjon med startnummer. De siste årene har deltakertallet vært oppunder 2000 i rennet som har så mange kjente vinnere. De fleste årene har norske og utenlandske løpere vært først over riksgrensen og fått møte den svenske kransflickan.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no