18. okt
DEBUT: Daniel Tihomirov debuterte på seniorlaget til Kirkenes Puckers sist helg. Og gjorde det godt.
 
Daniel, tolv år gammel og seniorspiller
Daniel Tihomirov er tolv år og spiller ishockey på Kirkenes Puckers. I helgen debuterte han på seniorlaget. med stor suksess.

Publisert: 30.jan.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Det var ikke fritt for at Daniel var nervøs i ishallen i Ivalo. Spillerne på motstanderlaget var store og tøffe. Men kirkenesgutten gikk respektløs til verket.

– Det gikk ganske bra, sier han.

Blant de beste

Og det skriver ishockeytrener William Sjøstrand under på. Han har trent gutten i de fire årene som Daniel har spilt for Puckers.

– Han har hatt en fantastisk utvikling. Daniel er veldig talentfull, har enorm skøyteferdighet, tekniske ferdigheter og dyktig til å lese spillet. Og så har han en treningsvilje utenom det vanlige. Daniel er på plass på isen i god tid og gjør gjerne en del ekstra, sier Sjøstrand.

Han er full av lovord om talentet etter debuten på seniorlaget, der det ble 2-6 mot Petsjenga Nikel.

– Daniel spilte venstre ving og var blant de beste på laget. Han har en egen evne til hele tiden å være på riktig plass. Det er en meget god egenskap, sier treneren.

– Hvordan er det å ha en tolv-åring på laget som er god nok for seniorlaget?

– Det er meget god reklame for oss, sier Sjøstrand.

Alle kampene

Daniel spilte alle kampene under helgens seriekamper i Barents Hockey League. Nå har han satt seg høye mål.

– Jeg har som mål å spille i utlandet. Gjerne i Russland. Men favorittlaget mitt er Montreal Canadiens i NHL. De er gode, sier tolvåringen.

Daniel bor ikke langt fra Lillebanen. Ofte tar han på seg skøytene og trener.

– Jeg er veldig ofte alene på banen og trener. De obligatoriske treningene er på fire timer tre ganger i uka, men jeg er her mye mer enn det. Jeg håper ishockeyhallen kommer snart, sier Daniel.

At seniorkamper er tøft, vitner statistikken fra helgens kamper på; tre slåsskamper endte med seks matchstraffer.

– Heldigvis var ikke vi involvert i noen av dem, sier Tihomirov, som også er et stort fotballtalent. Som keeper.

Må ut

Nå har Puckers og William Sjøstrand snart ikke mer å tilby Daniel, dersom han har ambisjoner utover Barents Hockey League.

– Han har tilbud om å komme til Olenegorsk å trene og skal muligens også på ishockeyskole i Praha eller St. Petersburg i sommer. Dette kan bli et spleiselag mellom lag, BHL og foreldrene. Vi er i dialog med foreldrene om dette. Det som også vurderes er å reise på ishockeyskole til Tsjekkia, Finland eller Sverige. Men også i Norge finnes det gode tilbud om dette, både på Lillehammer, Asker, Oslo eller i Stavanger. Framtiden er lys for dette ishockeytalentet. Han kan bli så god han selv vil. Kanskje blir det Kirkenes sin første spiller på det norske landslaget, sier Sjøstrand.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no