19. okt
SAMHOLD: Andreas Välitalo roser keeper David Glowacki opp i skyene. (Alle foto: Tor Sandø).
 
David stengte buret
I David Glowacki har Kirkenes Puckers en keeper utenom det vanlige. Til tross for to klare tap mot russisk og finsk motstand, var 16-åringen banens beste i begge oppgjørene.

Publisert: 21.feb.2017 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Kampene ble spilt på Lillebanen Is-arena, i påvente av at ishallen blir bygd. Utendørsarenaen var ganske kald, men kampen om pucken ble gjort i det reneste påskeværet som har vært i Sør-Varanger denne helgen.

Lørdag tapte Puckers 1-5 for Petsjenga Nikel, mens det søndag ble 6-10 for Tunturi Kiekko fra Ivalo. Finnene ledet 4-0, pauseresultatet (det ble kun spilt to perioder) var 3-7 og sisteperioden endte 3-3. Godt spill av hjemmelaget

Puckers.

- Jeg er godt fornøyd med egen innsats, sier David etter å ha tatt av seg hjelmen, tørket litt svette og snakket med trener William Sjøstrand og lagkamerat Andreas Välitalo.

God

Andreas Välitalo skåret Puckers sitt mål mot Petsjenga Nikel. Välitalo gjorde fire nettkjenninger til mot Tunturi Kiekko. De to siste skåret Mika Mietinen. Og på fem av Puckers-målene var det en annen unggutt som sto fram som assist-konge, nemlig 14 år gamle Daniel Tihomirov.

Men det var ingen tvil om at det var polsk-norske David Glowacki alle snakket om når det var snakk om bestemannspremiene i de to Puckers-kampene.

- David er vanvittig god. Nå bør han komme seg til en større plass, få trent med bedre ishockeyspillerne. Han kan bli så god han bare vil. Jeg blir ikke overrasket dersom David blir norsk landslagskeeper en dag. Men da bør han flytte ut og få trent med de beste, sier Välitalo.

- Jeg vil ikke flytte fra Kirkenes. Jeg stortrives her, parerer den unge Puckers-keeperen, som har vært ishockeykeeper i to sesonger.

- Jeg har spilt mot mange finske og russiske spillere av god kvalitet. Ingen keepere jeg har sett i disse kampene er en bedre skuddstopper enn det David er, sier Välitalo.

Ishockeytrener William Sjøstrand er også enig i at Glowacki spilte to solide kamper som sisteskanse for Puckers denne helgen.

- Men han har mye mer å gå på. David må bli flinkere til å bruke hendene sine, jobbe med plasseringen. Og han må jobbe mer og to av målene mot finnene må han ta på sin kappe, der han reagerer noe for sent, sier Sjøstrand, som er veldig opptatt av å holde Glowacki på alerten og utvikle han bedre.

Imponert

Han sier at han er imponert over eget lag.

- Vi har det forferdelig artig sammen og dette er et klart steg opp. Det er ingen tvil om at vi er på riktig vei, sier Välitalo.

Både Glowacki og Tihomirov spiller Barents Open og ligger der på en sterk tredjeplass i konkurranse med Murmansk, Tolomov og Snesnagorsk. For seniorlaget er de neste kampene 18. og 19. mars, mens de også skal delta i en vennskapsturnering i Zapoljarny, der åpningen av byens nye ishall skal markeres. Videre skal det være ishockeykamper helgen 1. og 2. april og 22.-24. april i Olenegorsk.

Både Välitalo og Glowacki sier at dersom Puckers hadde hatt en ishall å trene i, så hadde de vært enda bedre.

- Ja, helt klart. Vi må jobbe livet av oss for å gjøre klar is og må avlyse de gangene været ikke tillater oss å spille ishockey. Vi møter spillere som har spilt sammen til tre-fire-årsalderen og som trener hver dag. Det er klart at de er bedre enn oss, men vi nærmer oss stadig, sier spillerne som var aktive foran og bak hos Puckers denne helgen.

På Lillebanen ble det spilt to andre kamper denne helgen. Tromsø vant 7-0 over Petsjenga Nikel og 5-1 over Olenegorsk.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no