16. okt
INSTRUKSER: Klokken er kvart på sju og trener Pål Harald Hansen gir sine instrukser til BIL-spillerne.
 
«Den må tidlig opp som god fotballspiller skal bli»
Klokka er kvart på sju tirsdag morgen. Mens andre fortsatt ligger med dyna trukket godt over kroppen, har dagen forlengst begynt for Bjørnevatn ILs guttespillere i fotball.

Publisert: 03.feb.2015 20:34
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Etter nyttår begynte guttelaget med ordningen. Hver tirsdag skal spillerne møte i Sentralhallen på skolen. Treningen er frivillig, men på de tre tirsdagene som er gått har oppmøtet vært opp mot hundre prosent.

Sulten

Bjørnevatns guttelag har planene klare for sesongen. I februar er det Polaris cup i Lakselv, i mai begynner serien og i månedsskiftet juli/august er det sesongens store mål, Norway Cup. Da trengs det trening. Mye trening.

– Vi startet med denne morgentreningen som et frivillig og ekstra alternativ til de som er sultne på å bli bedre fotballspillere. I tillegg til morgentreningene har vi tre obligatoriske treninger i Barentshallen. Der er det møteplikt. Som trener er jeg veldig glad for at nesten alle tok i mot tilbudet og møter på morgentreningene, sier trener Pål Harald Hansen.
Han står klar med stoppeklokke, BIL treningsdrakt og kaffekopp.

– Det er klart det er tidlig, men det viser seg at guttene blir mer opplagte etter disse morgentreningene. De kommer seg opp tidlig, får være i aktivitet, smører doble matpakker og har spist, dusjet og vært våken i to timer før de setter seg på skolebenken.

En og to berøringer

Trener Hansen ber spillerne om å bruke færrest mulig berøringer på ballen. Kula går fortere inne i Sentralhallen enn i Barentshallen, der de vanligvis trener.

– Det er bevisst. Vi trenger underlag der det går fortere. Og tvinge spillerne til en og to berøringer. Perfekt, sier Hansen og blåser i fløyta.

– Skift vester. Tre i midten.

Noen spillere kommer noe etter kvart på sju. En av dem er Kabamba Kalabatama. Han løper fra Sandnes på morgenkvisten.

– Og tilbake igjen. Han er helt rå, sier treneren hans.
Spillerne legger ikke skjul på at det av og til er hardt å stå opp på morgenen. Det er ikke fritt for at de er trøtte.

– Men de setter også pris på at ettermiddagen er fri, for da har de tid til å spille Play Station på ettermiddagen, sier Hansen og smiler lurt.

Gulrot

I tillegg til spill på guttelaget og det å komme langt i serie og cup gjennom året, så henger det å prøve seg på seniortreningene høyt.

– Det er gulroten, noe å glede seg til og strekke seg etter. Vi faser dem stille og rolig inn på A-laget og lar en av guttespillerne hver uke få prøve seg. Hvis de vil selv da. En av våre tok tunnel på en A-lagsspiller her forleden. Gjett om han var kry, sier Hansen.

– Hva forventer dere å få igjen for disse morgentreningene utover det rent sportslige?

– Vi forbereder spillerne på et mer selvstendig treningsliv. Mange av disse står opp alene og ordner seg mat og kommer seg på treningene selv. Det er en viktig del av en modningsprosess, sier BILs guttetrener.

Mat

En drøy time med fotball er over, treninga er slutt og tretten år gamle Audun Bednarczyk har tatt fram sin velvoksne matboks fylt med noen solide brødskiver med pølse.

– Jeg fikk hjelp av pappa til å lage den. Han var også oppe, sier Audun. Da var dagens trening unnagjort. Nå en kjapp dusj, før skolen starter.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no