18. okt
MÅL: Så glade blir man når laget scorer. Selv om jentene fra Hesseng var små var heiaropene kraftige.
 
Den store dessertdagen
Etter tre dager med alvorlig fotball er det tid for en hel dag med bare de yngste klassene. Dessertdagen, kaller de det i KIF, bare moro og ingen resultatlister.

Publisert: 05.nov.2013 15:41
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

De heier og roper, skriker og ler, både spillere og trenere. Det er et leven og et energinivå av en annen verden når det skal spilles over 70 kamper med spillere i alderen fra fem til fjorten år. Det kan se ut som det rene kaos i Barentshallen, men egentlig går alt på skinner.

Fire dager

- Det har gått utrolig bra, alt har faktisk gått etter planen, sier Jan Tore Jørgensen i KIF, veteran med ti år av ti mulige i FeFo-cup.
- Vi har jo god erfaring og mange flinke folk. Og så er det veldig mye forarbeid som ligger bak. Men det nytter, det ser vi. Vi er kjempefornøyde, sier han.
Mange av spillerne var ikke født da den første turneringa gikk av stabelen, og siden har den vokst. I år var den så stor at de måtte starte på torsdag.

- Det kom flere 11-lag enn forventet, så vi måtte starte torsdag kveld, forteller Jørgensen. Så han er egentlig bare glad for å slippe resultatlister og tabeller på søndagen. Det har nemlig gått i ett, til midnatt på fredag og morgen til klokka ett natt til søndag med to minutters mellomrom mellom kampene.
- Den eneste litt lenger pausen vi hadde var etter sluttspillet til de største, da måtte vi ha tid til å legge om til flere baner, sier han.

Neste generasjon

- Vi prøver å bygge opp til at en ny generasjon kan ta over, sier Jørgensen. Han forteller at mange av veteranene har ikke unger lenger som spiller fotball, det er flere år siden sist.
- Men vi har fått inn en kjempefin gjeng, yngre folk som er veldig engasjerte og dyktige, jeg har ingen bekymringer med å la dem ta over, sier han.

- Men vi trenges ei stund til, vi som har vært med på dette ei stund også, legger Bernt Nilsen til.
- Det er jo ikke bare bare å passe på ungene sine og styre turneringa samtidig, legger han til.

Viktig sportslig

Selv om det sosiale har en stor plass på turneringa, har den en viktig sportslig side også. Jørgensen sier at her spilles egentlig de første kampene av neste sesong.
- Lagene har muligheten til å prøve ut lagene de skal spille serie med til neste år. For mange er dette første gangen de spiller 11-fotball, for eksempel. De får prøve seg mot andre lag, teste nivået, se hva de har å bygge videre med. Det er viktig både for trenere og spillere, man får en indikasjon på hvor man står, før alvoret begynner, sier han.

Og han synes det er kjempeflott at lag som Alta og Hammerfest har reist helt til Kirkenes for å være med.
- Det er lenge siden sist. Og så har vi lag fra Nikel og Murmansk her, med foreldre og trenere, og de er akkurat like gale og engasjerte som oss, ler han.

Seks på rad

Han legger til at det i år var sjette året på rad at KIF-guttene vant turneringen.
- Vi har ikke så mye peiling på hvor gode de er i vest, og vi tror jo at de er veldig mye bedre, så det var en veldig bra erfaring å se våre spillere gjøre det bra mot dem, sier han.

Like glade

To som ikke har gjort det så bra, men som ikke tar det så tungt, er Christoffer og Kristian på Hessengs lilleguttelag.
- Den første kampen spilte vi uavgjort mot Norild. Så tapte vi mot Bølgen, men det var sikkert bare fordi vi måtte låne to spillere til dem, ler Christoffer.
- Og så tapte vi mot BIL, jeg tror det ble 6-0 eller noe sånt, sier Kristian og flirer.

- Neste kamp er mot KIF og vi taper sikkert den også, ler Christoffer. De to er i superhumør, og prøver å skaffe mer penger, for de har en kompis som er blakk.
- Vi prøver å selge denne sjokoladen. 150 kroner var visst litt i meste laget, så nå prøver vi med 20, men ingen vil ha den, flirer han.
De to synes det er kjedelig å vente mellom kampene og skulle gjerne spilt mer, selv om de taper.
- Det er artig med turneringer, og jeg skulle ønske jeg fikk spille på KIF sin stadion for det har jeg aldri gjort. Men av turneringer så er FeFo-cup best, sier Christoffer, og det er Kristian enig med han i.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no