19. okt
NÆRMER SEG: Jørgen Sæternes Ulvang viste fin formstigning i BUL-sprinten. 22-åringen håper å få større fart på skiene når eksamensperioden er over. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
Den vanskelige kombinasjonen
GÅLÅ: - Jeg føler jeg er bra i rute selv om jeg egentlig gikk fortere og oppnådde bedre plasseringer på Gålå i fjor. Forhåpentligvis så topper jeg dette om to uker og ikke minst når det drar seg til etter jul, sier Jørgen Sæternes Ulvang. Av Svein Halvor Moe

Publisert: 30.nov.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

22-åringen var en av fire unge seniorløpere fra Kirkenes som var i aksjon i BUL-sprinten. Jørgen reiste praktisk talt rett fra eksamener på skolen i Trondheim til den årlige norgescupåpningen i Midt-Gudbransdal. Han hadde dermed ingen optimal inngang til de to rennene. Det hadde heller ikke den tidligere Sandnes-utøveren da han sesongåpnet i Sverige forrige helg. Den kom i forlengelsen av en tøff samling for det nordtrønderske kretslaget. Jørgen innrømmer at det er krevende å ha ambisjoner om å prestere både på skolen og i langrennløypa.

Krevende

- Det er tidvis krevende å koordinere studier og satsing på dette nivået. Men jeg prøver å gjøre det beste ut av situasjonen og føler at jeg lykkes sånn brukbart. Selv om det nok går litt utover begge deler at jeg har valgt å gjøre det på den måten. Samtidig føler jeg at jeg klarer å balansere det ganske bra, sier Jørgen som også synes det er plusser med at han har studiene. Det fører til at han har mer enn ski å tenke på. Spesielt i de periodene hvor det butter kan det være greit. Det at han har mye å gjøre fører også til at han blir mer strukturert.

Lettere i kroppen

Minuset er at det i perioder kan bli lite overskudd. Med studier og to daglige treningsøkter kan det av og til være utfordrende å få kvilt nok slik at han responderer på treningen. Verst er det i november og desember da det trenes som mest og det samtidig er det for å forberede eksamenene. Jørgen har i hele høst vært klar på at de første viktige rennene for han kommer i midten av desember. Skandinavisk Cup innledes den helga på Lillehammer. Han skal prøve å slippe opp på treningen inn mot de tre konkurransene i Mjøs-byen.

-Jeg håper å være litt lettere i kroppen i de rennene. I etterkant reiser jeg nordover på juleferie. Den skal hovedsakelig brukes på trening og ikke minst til å lade batteriene. Det ser jeg frem til, sier Jørgen som regner med at det vil bli en del treningsøkter sammen med tidligere treningskamerater.

Tøff sekundstrid

I BUL-sprinten var han ikke mer enn godt og vel sekundet unna å gå videre fra prologen. Det var nemlig ikke mer enn som skilte løper nummer 30 og 40. Peter Andersen var også med og kjempet om videre avansement. 23-åringen var i likhet med Jørgen litt for sent ute til å klare det. Ine Løvlien var eneste lokale løper som tok seg til kvartfinale. Hesseng-jenta var allikevel mest fornøyd med det hun presterte i distanserennet. Der hadde hun som hun sa en langt bedre følelse. Positivt var det imidlertid at det gikk mye bedre enn i sesongåpningen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no