22. okt
MANØVRERING: Brage Andreassen i blått i angrep, blant en drøss Norild-spillere. Det ble en del av disse i løpet av kampen.
 
Det ble "bare" uavgjort mot Norild - men for Brage var det storkamp
Finnmarks fjerdedivisjon har en ny toppscorer.

Publisert: 03.aug.2017 21:48
Oppdatert: 23.okt.2017 11:23

Kirkenes spilte 1-1 mot Norild torsdag kveld. Det var etter å ha ligget under med ett mål nesten hele kampen, tross jevnt spill: Vadsøværing Branko Darmanovic sparket inn Norilds ene mål etter bare to minutter.

Først mot slutten av kampen, i kampens 85. minutt, utliknet KIF med et knallskudd fra Brage Andreassen. Det var belønningen for å ha presset og presset idet de kom lengre ut i andre omgang, men uten å ha nådd helt frem.

Før nå, altså.

Gutta i blått fikk blod på tann, og kampens siste åtte minutter (inkludert overtid) ble også de mest intense. Både KIF-spillerne og publikum fikk seg et energikick, og det ble mange målsjanser. Men Norilds keeper klarte å holde buret rent - og det samme gjorde KIF-keeperen i en veldig farlig sjanse.

12 mål

Det ene målet gjorde imidlertid mer enn å bare sikre ett poeng for Kirkenes. Det satte Brage Andreassen på toppen av toppscorerlista i Finnmarks fjerde divisjon. Brage har scoret 12 mål i løpet av KIFs 13 kamper så langt.

Det smakte godt for mannen som har spilt på KIFs voksenlag de siste fire-fem årene, men som etter egne ord har vært med på å prege laget de siste to årene.

- Det er jævla artig, sier han. Og han tror på at han skal klare å holde rekorden.

- Jeg er hundre prosent sikker. Jeg har lagt ned enormt mye trening. Jeg spiller jo først og fremst for laget, men dette har også ligget i bakhodet, forteller Brage.

Brage trener spesielt mye på scenarier: Han ser på kamper, setter seg inn i situasjoner han kommer til å havne i som spiss, og trener spesielt på det. I tillegg blir det fort tre treningsøkter daglig, både i og utenfor sesongen.

Forbedret lag

KIF-spissen er forøvrig fornøyd med kampen, tross at han følte at de hadde sjansen til å vinne. KIF tapte nemlig dugelig mot Norild sist - og Norild ligger noen gode poeng over KIF på tabellen.

- Vi var et ungt lag sist, med mye urutinert spill. Vi har forbedret oss veldig siden da, mener han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no