18. okt
 
Det swingte skikkelig på NNM i helga
Det kom dansere i alle aldere fra både nord, sør, øst og vest til Åpent nordnorsk mesterskap i dans i helga. For de to eldste var det første gang de deltok i konkurranse.

Publisert: 16.apr.2018 13:26
Oppdatert: 16.apr.2018 14:42

Olav Hilmar Jakobsen fra Kirkenes og Tone Karin Solberg fra Bjørnevatn hadde til slutt gitt etter for presset i klubben og meldt seg på i klassen Folkeswing senior II. Det var første gang de deltok i en offisiell dansekonkurranse, men de er ikke nybegynnere.

Debuterte

– Jeg har danset i over 50 år, og var med og startet Swingklubben, som nå heter Kirkenes Danseklubb, forteller Jakobsen.

– Jeg har alltid danset, jazzballett og swing, og de siste årene har jeg også holdt på med zumba. Men vi to har ikke danset sammen mer enn i fem og et halvt år, forteller Solberg.

– Jeg fikk et lite slag for noen år siden, og da måtte jeg ha en pause i dansingen, men så traff jeg henne på et arrangement som klubben hadde, og da begynte vi å danse sammen, forteller Jakobsen.

– Da ble jeg med i klubben og siden har vi danset sammen, sier Solberg.

– Dansingen har vært kjempegod trening for å komme tilbake i form igjen, og hun er virkelig god å danse, sier han.

– Nei, det er han som er god, jeg bare følger etter, ler hun.

De forteller at de var litt nervøse første gang, men at det bare ble artig med en gang musikken kom på.

– For min del er musikken veldig viktig. Hvis ikke musikken er rett blir det ikke like morsomt. Det vi begge liker best er storbandswing. Selv liker jeg veldig godt svingende blues også, det er fint å danse til, sier Tone Solberg.

– Jeg synes de har spilt mye fengende musikk her, og det har vært mye flott å se på, mange flinke dansere, sier Olav Hilmar Jakobsen.

De to var de eneste i sin klasse, og ble dermed nordnorske mestere på hjemmebane.

En annen som også var på hjemmebane, men som ikke lenger bor i Kirkenes, var Valter Jakobsen. Han kom hjem for å være DJ, men har en lang dansehistorie fra Kirkenes. Han var med og startet Swingklubben i Kirkenes for mange år siden, og kan dessuten smykke seg med norgesmesterktitler.

– Ja, det er mange år siden, det var i 1993 og i 1998. Nå følger jeg sønnen min, Thomas, han er mye bedre enn jeg var, ler Jakobsen. Sammen med kona Ellen flyttet han til Fauske i 2000. Der startet de danseklubben Dans Fauske, og den har vokst til å bli kommunens største idrettslag, og hadde en stor gruppe deltakere med seg til NNM i Kirkenes. Sønnen Thomas Jakobsen danset Boogie Woogie sammen med Stine Kristensen.

Resultater - LOKale

Folkeswing voksen:

John Kåre Koberg og Jenny Mikkelsen Spring fikk sølv.

Folkeswing senior I:

Frank Fiskebeck og Solveig Steinmo fikk gull.

John Kåre Koberg og Alice Sivertsen fikk sølv.

Folkeswing voksen nybegynner:

Leif Ollila og Ida Holm Hansen fikk gull. De var eneste par i klassen.

Folkeswing senior II:

Olav Hilmar Jakobsen og Tone Karin Solberg fikk gull. De var eneste par i klassen.

Trio voksen/senior:

Frank Fiskebeck, Solveig Steinmo og Trine Høiberget fikk gull.

Det deltok også dansere fra Arkhangelsk og Murmansk, fra Tromsø, Molde og fra NTNUI Dans i Trondheim. Det ble danset flere former for swing, boogie woogie, hiphop og lindy hop. I tillegg deltok russerne med salsa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no