20. okt
VINNERNE: Fra venstre: I ponniklassen, Runa Annie Danielsen Beddari, Kirkenes Ryttersportsklubb, med fjordingen Irak; i juniorklassen, Julie Dreyer Svendsen fra Hammerfest med hesten Buzy Me; i ungrytterklassen, Oda Mathilde Aleksandersen fra Varanger rideklubb med hesten Chappo; og senior Moy Susanne Birkenes fra Tana hestesportsklubb med hesten La Costa Majlund.
 
Disse ble best blant tjue ryttere
Mens fiskerne kjempet i Bugøynes, skulle større, firbeinte dyr til pers ved Stall Fire Vinder.

Publisert: 01.aug.2017 09:09
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Kretsmesterskap i dressur individuelt 2017 ble arrangert av Sør-Varanger Rideforening på Stall Fire Vinder i Sandnesdalen lørdag og søndag.

Rundt tjue startende fra hele fylket kom for å få tilbakemelding på hvor de står ridemessig, og for å konkurrere om de gjeveste medaljene, forteller Nina Gudrun Nilsen i rideforeningen.

Dressurdommer grad 4, Torunn Knævelsrud, var hoveddommer. Hun og Elin Thiis Hartveit, dressurdommer 2, dømte de fire klassene: Ponni, junior, ung rytter og senior.

Kirkenes-vinner

Runa Annie Danielsen Beddari fra Kirkenes Ryttersportsklubb vant ponniklassen med fjordingen Irak. I juniorklassen ble vinneren Julie Dreyer Svendsen fra Hammerfest med hesten Buzy Me.

I ungrytterklassen pekte Oda Mathilde Aleksandersen fra Varanger rideklubb seg ut med hesten Chappo. Til slutt vant Moy Susanne Birkenes fra Tana hestesportsklubb seniorklassen med hesten La Costa Majlund.

– I seniorklassen imponerte flere av rytterne hoveddommer Torunn Knævelsrud. Hun dømmer også internasjonale klasser og sier at «det er sjelden jeg gir 70 prosent i LA», forteller Nilsen i rideforeningen.

LA angir programmets vanskelighetsgrad, og i et kretsmesterskap rir man fra ponni til senior i vanskelighetsgrad fra de enkleste dressurprogrammer LB, til LA.

– Dommerne var med andre ord svært fornøyd med ridningen og også arrangementet for øvrig. Gjestene trivdes med oppvarming innendørs i ridehuset og konkurransen på utebanen, tett på stallanlegget, skriver Nilsen til SVA.

Tilbake senere

Om tre uker arrangerer Sør-Varanger Rideforening et landsstevne. Da vil mange av rytterne ta turen på nytt. På et landsstevne gis nemlig muligheten for å kvalifisere seg til NM.

– Slik utviklingen innen ryttersporten har blitt, er det flere som prioriterer sommerferie og trening sørpå for å få mulighet til å konkurrere på større stevner og også NM, slår Nina Gudrun Nilsen fast.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no