22. okt
TOPP: Vilde Espeseth på toppen av seierspallen i helgens U23-NM.
 
Dobbelt norgesmester
Vilde Espeseth fra Kirkenes badmintonklubb tok i helgen gull i både single og double under U23-NM i badminton.

Publisert: 27.okt.2014 19:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Norgesmesterskapet gikk på Bygdø i Oslo. Espeseth parkerte alle utfordringer på sidelinjen i turneringen som så langt i karrieren er hennes største nasjonale turnering.

– I en rimelig tøff trekning bruker Vilde sin stayerevne og sine grunnleggende egenskaper på en forbilledlig måte, sier en meget stolt pappa, Aksel Espeseth.

Tøft

I single så var det tøff matching fra første kamp, og videre gjennom sluttspillet skulle det heller ikke bli noe enklere. Imidlertid, etter en nervepirrende finale mot senior Elisa Wiborg fra Haugerud, så sto Vilde nok en gang på toppen av seierspallen og ble utropt som norgesmester i U23.

– Vel fortjent, sier pappa Espeseth som nå stiller spørsmål om datteren er norges beste spiller på damesiden uansett alder.
I double så var det heller ikke noe enklere hvis man skjeler til merittene til de første og andreseedede parene. Vilde og makker Sophie Owen-Davies (Otta/Pillarguri) tok godt vare på mulighetene og Vilde kunne dermed utropes også som Norgesmester i double U23. Bedre kan det ikke gjøres. Dobbelt mester i vel den skarpeste konkurransen vi kan stille her til lands.

Bra av Ingelin

Ingelin Espeseth kunne også si seg rimelig fornøyd med den samme turneringen. En kvartfinale og en femteplassering i double sammen med makker Cecilie Li fra Haugerud i Oslo. Jentene tapte så knepent som mulig i tredjesett i kvartfinalen, mot nettopp det samme paret som fulgte Vilde og Sophie helt til døra i finalen.

– Rapportene forteller om en svært god kamp av Ingelin, men de berømte marginene var ikke helt med, sier pappa Espeseth.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no