18. okt
VINNER: Harald Tunheim vant i åpen klasse i Pasvik Trail.
 
Dobbeltseier i Pasvik Trail for Team Tunheim
Harald Tunheim og Charlotte Myre vant i hver sin klasse.

Publisert: 01.apr.2016 22:35
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

- Jeg kom inn klokken 21:27, først over målstreken. Det har ikke kommet noen andre etter meg, sier altaværing Harald Tunheim idet SVA får kontakt ti over ti fredag kveld.

Tunheim hadde 37 minutters forsprang fra neste løper i åpen klasse ut fra sjekkpunkt Neiden.

- Jeg kjørte litt fra dem. Om en liten time regner jeg med at de kommer inn, sier Tunheim.

Åttespannsseier

I åttespannsklassen lå Leif Wilheimsen bare 14 minutter bak Tunheim ut fra Neiden. Tunheim selv har imidlertid ikke sett noe til kjøreren fra Junkerdal.

- Sannsynligvis vinner han. Charlotte Myre, som kjører mitt andrespann, lå rett etter ham, og jeg er spent på om hun har klart å ta ham igjen. Det skulle være artig om team Tunheim hadde tatt førsteplass i begge klassene, men akkurat nå ser det ut som vi har andreplass i åttespannsklassen, mente Harald Tunheim.

Men Wilhelmsen ble forsinket i sporet, og dermed var det nettopp Charlotte Myre som tok seieren i åttespann. Hun kom inn klokken 22:08.

Knallhardt

Den erfarne hundekjøreren forteller om en knallhard løype.

- Tidligere i uka var vi bekymret for hvordan skulle gå med mildværet. Det var overvann overalt. Men når solen går ned, går det greit, og det frøys på torsdag kveld, konstaterer Tunheim.

- Hele elva opp til Vaggetem var stålis. Det var hardt for bikkjene, med kanter og hull og alt mulig. Jeg måtte bremse opp en hel del. Men generelt har det vært helt greit, mener han.

Stålis er nemlig å foretrekke foran det løpsarrangørene fryktet: Overvann og sørpete løyper.

- Bedre for hundene at det er lettløpte løyper enn at de får gjennomslag. Hvert løp har sine utfordringer, sier Tunheim.

Han syntes stoppen i Neiden var fantastisk. Der var det null grader og solskinn, men elva var så frossen at de kunne ligge på den.

Tunheim er spent på hvem som kommer etter ham. Bak ham er Stefan Falter, Alexander Schwarts og Kristian Walseth, som lå tett i tett ut fra Neiden.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no