22. okt
INTERESSE: Finnmark idrettskrets sin leder May Bente Eriksen sier det har vært økende interesse for idrett i Barentsregionen.
 
Dobler støtten til idrett i Barentsregionen
Barentssekretariatet har vedtatt å doble midlene til idrettssamarbeid i Barentsregionen til tre millioner kroner i 2014.

Publisert: 25.nov.2013 15:49
Oppdatert: 23.okt.2017 10:34

Økningen på halvannen million kroner er for 2014 øremerket Barents Winter Games.

Økende interesse

Finnmark idrettskrets har oppdaget en økende interesse for idrettsutvekslingen i Barentsregionen, spesielt med Russland og de mange søknadene viser det gode samarbeidet idrettene har på tvers av landegrensene

- I 2009 fikk vi for første gang satt av en million kroner i et eget idrettsprogram i regi av Barentssekretariatet. Denne summen ble deretter økt til halvannen million kroner. For i år er søknadene på nesten to millioner kroner, sier leder i Finnmark idrettskrets, May Bente Eriksen, i en pressemelding.

Sommer og vinter

Barents Winter Games går av stabelen i Tromsø fra 4. til 6. april. Her vil tolv idretter med totalt cirka 800 deltakere fra Norge, Sverige, Finland og Russland møtes til Barentskamper. Idrettene som vil delta er skøyter, ishockey, skiskyting, badminton, bryting, svømming, turn, futsal, innebandy, bordtennis, skyting og idrettene boccia og svømming for funksjonshemmede.

- Dette er en videreutvikling av Barentskampene og målet er å øke statusen og samle idrettene til et felles arrangement. Barents Games vil bli et årlig arrangement med Summer Games i Oulu i 2015, Winter Games i Luleå i 2016 og Summer Games i Murmansk i 2017. Man tar sikte på å samle de fleste idrettene i Barentsregionen til Barents Games, der arrangementene sommer og vinter vil gå vekselsvis annethvert år, sier Eriksen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no