20. okt
FEILDØMMING: BIL-kaptein Daniel Paulsen tror ikke sine egne ører når dommer Thomas Hilde annullerer målet og blåser av kampen.
 
Dommeren avgjorde mot Bjørnevatn
Dommer Thomas Hilde beklaget etter kampen at han hadde gjort feil. Målet til Kim-Gøran Nilsen på overtid skulle ikke vært annullert.

Publisert: 24.mai.2015 16:28
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

I kampens sluttminutter misforstod dommer Hilde linjedommerens markering. Dommeren dømte innkast og kampen gikk videre. To minutter på ekstratid klarte Kim-Gøran Nilsen å rive seg fri og score vinnermålet til ellevill jubel. Men så vinket linjedommeren dommeren til seg.

Linjedommeren mente det skulle vært dømt hands mot Bjørnevatn IL, og ikke innkast. Dette ville han ikke gå tilbake på, og dommeren gjorde feil nummer to. Han ga etter og annullerte scoringen. Da eksploderte Bjørneparken i rettferdig harme, både på banen og på tribunen. Kampen ble avblåst og det ble poengdeling.
Etter kampen innrømmer Thomas Hilde at han hadde gjort feil.

– Det var to, tre situasjoner der jeg gjorde feil, og det endte med at jeg annulerte. Det var feil å annullere målet, sier han.

Det ble kommentert på sidelinja at det var veldig god dømming i kampen.
– Hva hjelper det med 92 minutter god dømming, når man ødelegger det på slutten, sier en tydelig preget dommer.

– Dette var en skikkelig nedtur. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sier trener Dag Helmer Mathisen.
– Vi startet kampen skikkelig dårlig, men klarte å snu det, sakte, men sikkert.

Den scoringa på overtid var typisk Kim-Gøran. Jeg trodde vi hadde vunnet, men det hadde vi tydeligvis ikke, sier Mathisen skuffet.

Men han hadde ingen grunn til å være skuffet over spillerne sine. På tross av mange feilpasninger og en midtbane som slet mot et hardt arbeidende Skjervøy, klarte BIL-spillerne å skaffe seg overtaket. Og keeper Sarunas Jurevicius hadde en dobbeltredning mot slutten som få har sett maken til i Bjørneparken.

Skjervøyspiller Chuksonyedika «Chuks» Agbakwue, som nylig fikk beskjed om at han blir tvangssendt tilbake til Nigeria, har utløst mange reaksjoner i fotballmiljøet. I Bjørneparken markerte vertskapet solidaritet med spilleren og laget med noen ord og en blomsterbukett foran kampen. Mange andre klubber har også gjort lignende markeringer de siste to serierundene.

KAMPFAKTA

Seriekamp fotball
3. divisjon, menn
Bjørnevatn - Skjervøy 1-1 (0-1)

Scoringer:
13. min. 0-1 Marius Øvergård
66. min. 1-1 Donatas Montvidas

Gule kort:
Alexander Kvikne, Marius Øvergård (Skjervøy), Hallvar Karikoski (BIL)
Dommer: Thomas Hilde, Krokelvdalen
Tilskuere: Ca 80.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no