20. okt
SKUDD: Tord Nilsen får inn et praktskudd mot Bossekops mål. (Alle foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Dro skikkelig til på aller første hjemmekamp
Det kriblet i magen for de unge guttehåndballspillerne i KIF lørdag, og sikkert noen voksne også. Det er årevis siden det har vært et fungerende guttelag i Kirkenes.

Publisert: 06.des.2016 15:07
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Bossekops tredjelag i Gutter 12-serien var først i rekka til å få møte det nyformede G12-laget til Kirkenes i Fjellhallen lørdag. KIF-laget hadde fått brynt seg på sine første bortekamper i Alta sist helg - men på hjemmebane var de ferske.

Det vistes litt i begynnelsen, men de kom seg fort, og gutta sørget for både treffsikre pasninger og skudd på mål. Det var mer enn nok til å vinne over Bossekop 3, selv om altaværingene gjorde et imponerende framstøt mot slutten.

Nå dreier ikke alt seg om vinning såpass tidlig i håndballkarrieren. Men det hjalp på motivasjonen.

Og det hjelper på motivasjonen også for andre håndballbarn, skal man spørre Mona Noste, som trener Gutter 10-laget. For mens jentehåndballen har godt med spillere, har guttesiden slitt en del de siste årene. Sist KIF hadde et guttelag i serien var Gutter 14-laget for to år siden.

- Vi prøver for tiden å få opp rekrutteringen i guttehåndballen igjen. Det er mange på dette laget som ikke hadde spilt håndball før denne sesongen, og det hjelper at gutta kan komme og se på at også gutter spiller seriehåndball, sier hun.

Trukket av klasse

I sporten merker man at det kommer flere til når det er flere som spiller. Det var nettopp noe av det som trakk Gaute Bergersen (13), en av spillerne som er ferske i håndballsporten denne sesongen.

- Det var andre i klassen som gjorde det, så jeg fikk lyst også, sier han.

Tord Nilsen (13) hadde rett og slett syntes at det så artig ut, mens faren til Arseni Gilvanov spurte ham om han hadde lyst til å prøve. Ingen av dem angrer seg så langt, idet SVA snakker med dem etter den første Fjellhallen-kampen.

- Det var artig å spille, sier Tord, som ikke hadde vært med til Alta.

- Var dere nervøse før den første kampen?

- Ja, ganske, innrømmer Tord. Men da han og Gaute var på banen, forsvant den kriblingen.

- Da jeg først var på banen, tenkte jeg at jeg bare skulle spille og ha det artig, sier Tord.

Det hjalp nok også at Tord scoret noen mål. Han satte tre skudd i nettet i løpet av kampen, og det syntes han var det artigste med hele kampen.

Arseni hadde ikke fått spilt ennå, men var ikke så nervøs i forkant av den andre kampen i hallen samme dag. Da skulle nemlig han også på banen.

Trener Sandra Nilsen merker forskjell nå som gutta har spilt på ordentlig.

- De er mer konsentrerte, og skjønner mer hva det går ut på. Jeg ser mer lagsamarbeid på banen, sier hun.

Satser på to lag

Til neste sesong håper KIF å ha både et Gutter 14- og Gutter 12-lag. Akkurat nå skulle en del spillere på G12-laget egentlig vært på et G14-lag, men de spiller på dispensasjon.

- Vi håper å rekruttere flere. Jeg tror sjansen er stor for at vi får det til. Vi har fått inn flere, særlig etter at vi spilte i Alta. Nå er vi totalt 16 gutter på laget, sier trener Sandra. Som forøvrig også synes det er herlig å ha seriekamper igjen.

Neste seriekamper for Gutter 12-laget er under Nyttårsturneringen i januar.

– Sporten ut av dødperiode

Det var flere håndballkamper i Fjellhallen i løpet av helga, både i Gutter 12-serien og Jenter 14-serien. Carlo Mortensen, en av trenerne til Jenter 14-laget til KIF, forteller at håndballsporten er på tur opp rundt om i fylket.

- Det har vært mange års dødperiode, men nå begynner sporten å ta seg opp. Det rekrutteres i hele Finnmark. Karasjok og Tana har begynt med håndball, nevner Mortensen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no