10. des
POSITIV: Leder for ishallgruppa i Kirkenes Puckers, Claus Bergersen, er positiv og optimistisk på vegne av ishallen de planlegger. (Arkivfoto: Anne Mette Bjørgan).
 
Drømmer om ishall neste år
Kirkenes Puckers opplever endelig litt medvind i arbeidet med ishall. Leder for klubbens ishallgruppe drømmer om byggestart neste år.

Publisert: 17.okt.2013 17:58
Oppdatert: 23.okt.2017 11:26

Ingen skal si at Claus Bergersen og resten av Puckers har hatt særlig mye vind i seilene rundt planene sine om ishall. Men med en forhåndsgodkjenning av ishallplanene fra Kulturdepartementet, som endelig skal være rett rundt hjørnet, smiler iskjemperne igjen.

På Hesseng

Ishallen er planlagt bygd på Hesseng nær Barentshallen.

- Både Barentshallen og Ishallen kan dra nytte av hverandre, blant annet på varmeutnyttelse. I tillegg vil ishallen ligge nær Kirkenes videregående skole, slik at de kan drive aktiviteter her på dagtid.

Ishallen er foreløpig kostnadsberegnet til 35 millioner kroner.

- Forhåpentligvis kan vi begynne med grunnarbeidene i løpet av 2014. Når forhåndsgodkjenningen fra Kulturdepartementet er i boks, så vil snøballen begynne å rulle. Da kan vi begynne å søke om spillemidler og med klubblokale bygd inne i hallen, får vi 600 000 kroner fra departementet, sier Bergersen.

Departementet

Ishallgruppas leder har den siste tiden vært i Oslo og overbevist ledelsen i Kulturdepartementet om at Sør-Varanger og Puckers trenger en ishall.

- Dette ser nå ut til å gå i orden. På grunn av at tegningene kom bort i posten, ble saken noe forsinket. Så mente de tegningene var litt for dårlige, men dette er nå ordnet opp i, sier Bergersen. Det ble fra departementets side etterlyst en økonomiplan etter at de mente at den foreløpige planen for drift av anlegget viste kostnader som ble oppfattet som urealistisk lave.

- Vi hadde en bolk for finansieringsbudsjett, som viste nedbetalingen av lån. I tillegg har vi lagt inn et driftsbudsjett. Dette blir det nå arbeidet med for å lage realistiske planer. Vi er ikke så bekymret for dette, sier Bergersen.

Han sier at departementets folk har god innsikt på ishallbygging og rådet til en samlokalisering med curlingbane og kanskje også få andre og ikke så plasskrevende idretter inn i hallen.

- Kampsporter kan være et alternativ, sier Bergersen.

Når bygget nå blir forhåndsgodkjent, og Sør-Varanger er et steg nærmere en ishall, så skal Kirkenes Puckers sin ishallgruppe jobbe mer med tegningene og innhente tilbud på tekniske ting.

- Så vil kostnadene bli justert og vi vil jobbe mer med innhold, som dusj, garderober, styrkerom, klubblokale, tribune og andre fasiliteter, sier Bergersen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no