19. okt
ENDELIG: Endelig fikk ioshockeyspillerne fra Kirkenes Puckers is under skøytene.
 
Endelig første trening på is
Kirkenes Puckers sin junioravdeling hadde siste helg sin første trening på is for sesongen. For å få det til, dro klubbens minste iskrigere til Russland.

Publisert: 22.okt.2014 15:26
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

For andre sesongstart på rad reiste juniorene i Puckers til Olenegorsk.

– Vi ble tatt godt i mot med et flott treningsopplegg, med treninger lørdag og søndag. Her ble det fokusert på skøyteteknikk og puckbehandling. Alt ble veiledet av meget kompetente trenere, sier Svenn-Yngvar Pedersen i Puckers.

Keepertrening

Etter uker og måneder med tørrtrening, var de minste ishockeyspillerne i Kirkenes Puckers glade for å få toppis under skøytene i Russland. Puckers har to målvakter i junioravdelingen sin og disse ble møtt av en egen keepertrener i Olenegorsk ishall i treningshelgen.
Treningsoppholdet ble avsluttet med en treningskamp søndag. Her viste Kirkenes Puckers sine yngste spillere fine takter og skåret flere mål etter fine kombinasjoner. Ishallen var fullbooket hele helga og det yret av liv på isen med trening for ishockeyspillere i alle aldre.
Til og med Nikel og Zapoljarnys spillere i Barents Hockey League (BHL) hadde tatt turen for å trene på is, mens de venter på noen flere kuldegrader utendørs.

Trenerutdanning

For Kirkenes Puckers sitt vedkommende er det godt nytt at hovedtrener William Sjøstrand er godt i gang med et trener 2-kurs. Dette vil kvalifisere ham til å trene ishockey helt på toppnivå.

– Vi vil derfor være veldig godt rustet for framtidig utvikling. Som en del av godkjenningen som trener 2, vil det i løpet av vinteren komme representanter fra Norges ishockeyforbund for å overvære treninger. Se på treningsmetoder og ta hele klubben nærmere i øyesyn. Dette vil være svært viktig for klubbens videre arbeid i ishallprosjektet, sier Pedersen.
Ishockeyspillerne kan glede seg over kaldt vær tidlig.

– Dette kan føre til rekordtidlig åpning av Lillebanen denne ishokeysesongen. Noen ivrige sjeler, en tilflyttet svenske og finne, er allerede i gang med spyling av banen. Puckers-juniorene er ihvertfall veldig klare for is nå etter en flott helg hos våre ishockeyvenner i øst, sier Pedersen.

Søker spillere

Han minner alle om at det yngste laget, med spillere født i 2006 og 2007 håper at flere barn på deres alder tar turen på banen når isen er klar.
– Dette er verdens beste idrett, sier de.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no