20. okt
JUBEL: Endelig kunne Vilde Espeseth slippe jubelen løs. Hun er norgesmester og fikk også Kongepokal etter glimrende spill lørdag.
 
Endelig norgesmester
I helgen tok Vilde Espeseth fra Kirkenes badminton endelig sitt første Norgesmesterskap på seniornivå. – Endelig, sier pappa og trener Aksel Espeseth.

Publisert: 08.feb.2016 15:12
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Det har lenge vært forventet. I helgens Norgesmesterskap på Bygdø så lyktes det over all forventning. 18-åringen var førsteseedet, men skulle ikke få det så lett i singleturneringen likevel. Noen av de antatt vanskeligste motstanderne og argeste konkurrentene var nemlig plassert nettopp der.

Gull og sølv

Etter å ha levert flere gode kamper var det lørdag kveld klart at kirkenesspilleren fra Hesseng skulle ut i søndagens semifinaler både i single og double.

– Da hadde det vært en veldig vrien kvartfinale mot en av de store veteranene innen badminton, sier pappa Espeseth.

Semifinalen i single søndag formiddag gikk greit.

– Fram til finalen så var det bare for oss tilskuere å roe nervene, sier Espeseth senior.
Finalen mot den jevngamle landslagsvenninnen Marlene Wåland fra Kristiansand levnet ingen tvil. Årets norgesmester for senior og Kongepokalvinner heter Vilde Espeseth og kommer fra
Kirkenes badmintonklubb.

Også i double gikk det Vildes makker Sophie Owen-Davies fra Pillarguri sin vei fram til finalen. De slo de regjerende norgesmestrene så sent som for et par uker siden og helgens mange tøffe oppgjør førte også de to lagene sammen til hver sin side av nettet i finalen. Jevnt og hardt, men med tap 20-22 i avgjørende sett, så er fjorårets mestre fortsatt mestre og Vilde og Sophie fikk "bare" sølv i årets mesterskap.

Ingelin

Vildes søster, Ingelin, var ikke den eneste som representerte Kirkenes badmintonklubb i årets NM. Ingelin presterte strålende åtttendedelsfinaler og fikk dermed med seg niendeplasser i både single og double.

– Fortsatt er det slik at bor man i distrikts-Norge så kan det ofte skorte på tilstrekkelig matchtrening fram mot de store turneringene og mesterskapene. Så også denne gangen. Ingelin hører også hjemme i toppsjiktet i badminton i Norge og kommer nok til å vise seg fram også ved seinere anledninger, sier pappa Espeseth.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no