19. okt
VINNERE: Gøran Johnsen Lissner og Espen Marius Johnsen på en tidligere premieutdeling. (Foto: Privat)
 
Espen og Gøran ble nordnorske mestere
Gjorde det sterkt i siste runde i NNM i motocross.

Publisert: 21.sep.2015 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

I helga ble sjette og siste runde av det nordnorske motocrossmesterskapet arrangert i Lakselv. Der deltok blant andre Espen Marius Johnsen og Gøran Johnsen Lissner fra Kirkenes motorklubb, og de kan ikke klage på resultatene.

Etter fullført løp i Lakselv, kunne de to nemlig feire hver sin NNM-tittel. Johnsen tok NNM-seieren sammenlagt i klassen MX 2 Junior, mens Lissner tok tittelen i MX 125 Junior.

Flere runder

Motocross-NNM finner sted på seks forskjellige lokasjoner rundt om i Nord-Norge. Blant annet gjorde både Johnsen og Lissner rent bord i sine hovedklasser i NNM-runden i Skafferhullet 5. september.

- Det var ganske deilig, etter masse trening, sier Johnsen. Han har NNM-titler fra før av, men kjørte i en ny klasse i år, der de andre rytterne har 250-kubikks sykler. Han selv kjørte med 125-kubikks sykkel. Det innebar å kjøre hardere på enkelte baner, men det gikk bra.

- Det siste løpet gikk veldig bra for min del. Det var mye sand og litt vått på banen, så det var tungt føre, men det var artig, sier den unge crosskjøreren.

- Nå er sesongen i år over. Vi får se til neste år om vi satser mer, og kanskje kjører i Sverige, kommenterer han.

Deltakerne er ikke nødt til å være med på alle rundene, men får poeng per plassering. Så skal man plassere høyt, må man være med. Lissner deltok også i tre av de seks NNM-rundene i MX 2, og det holdt til en 11. plass.

Uten fast trener

- Det har vært fantastisk godt kjørt av guttene igjennom hele sesongen, der de har konkurrert med kjørere fra Troms og Finnmark. Gutta har lagt ned mye tid på crossbanen i Skafferhullet, der de trener uten noen fast trener. Likevel har de nå kommet seg øverst på pallen, skriver Espens far Jack Johnsen, som var med på turen.

- Guttene håper at dette vil inspirere flere til å begynne med motocross, legger han til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no