18. okt
BOLLE: Det var godt med bolle når skirennet var over, synes Lauritz, Ingeborg og Margrethe Hiim Haugseth og Gro og Tove Opdøhl.
 
Et ekte barneskirenn
109 unger mellom null og ti år deltok i Barnas sentrumsrenn mandag ettermiddag.

Publisert: 10.mar.2014 18:31
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Det er en mild overdrivelse å si at værgudene hadde gjort det enkelt å arrangere Barnas sentrumsrenn i forbindelse med Finnmarksløpet mandag ettermiddag.

Selv om almanakken viste 9. mars hadde mildværet de siste dagene gjort at snøen nærmest var borte.

Men ved hjelp av en liten stripe snø fra torget og runden gjennom gågata, forbi Sparebanken og DnB og tilbake til torget igjen, så var det gjort. KOS kan dette med skirenn, slår stadig nye rekorder med sine ukentlige skikaruseller og dermed ble også forholdene lagt godt til rette når ungene var klare i sentrum.

Uttrykket barneskirenn ble både kjent og udødeliggjort av Petter Northug. Rennet gjennom sentrumsgatene var et ekte barneskirenn.
Samtlige deltakere ble heiet fram fra start av KOS-speaker Jarle Olsen. Underveis i løypa gjorde de små skiløperne ulike triks, som å hive skistav mot et mål og gå baklengs. Og i målområdet sto arrangørene klare med boller og juice til alle 109 ungene mellom null og ti år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no