18. okt
UTSTYR: Kirkenes Puckers jobber hardt for ishall. Nå ruster ishockeyklubben opp på utstyrssiden. Her viser William Sjøstrand fram tre pingviner, som skal være med å hjelpe de aller yngste ishockeyspillerne å gå på skøyter. (Begge foto: Tor Sandø).
 
Får penger til ishockey
Murmansk oblast går inn med 500 000 rubel, rundt 100 000 kroner, i støtte til Barents Hockey League for sesongen 2013/2014.

Publisert: 09.nov.2013 09:12
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

Barents Hockey League (BHL) er en årlig ishockeyturnering for senior- og juniorlag i Barentsregionen. Fra før har Barentssekretariatet støttet turneringen med 90 000 kroner.

- Dette er kjempegode nyheter for oss, sier leder for BHL, William Sjøstrand.

Hall-leie og mat

Pengene fra Murmansk oblast sin sportskomité skal gå til dekning av all hall-leie i Murmansk. I tillegg vil alle spillere fra Norge, Finland, Sverige - i tillegg til de russiske - få dekket all mat under oppholdene i Russland.

Denne vinteren er det tredje sesong at BHL gjennomføres, der senior- og juniorlag fra de fire landene i Barentsregionen møtes i en ishockeyliga som gjennomføres med turneringsspill.

- BHL ønsker å fremme ishockeysporten i Barentsregionen, styrke de internasjonale kontakter på tvers av grensene i nord, jobbe for å etablere flere ishaller i Barentsregionen og gjøre ishockey og kunstløp til like populærer idretter i Norge som det er i Sverige, Finland og Russland, sier Sjøstrand.

Første turneringshelg i BHL gikk av stabelen i Olenigorsk 2. og 3. november. Etter denne ishockeyhelgen, leder Murmansk med sju poeng. Olenigorsk har seks, Zapoljarny fem, Kirkenes Puckers fire, Ivalo tre, Nikel to og Tromsø ett poeng.

- Nå ser vi fram til fortsettelsen. Lørdag 23. november skal tre U8-10-lag fra Norge, Finland og Russland møtes til turnering i ishallen i Ivalo. Helgen etter møtes seniorspillerne i BHL til turnering i samme ishall, sier Sjøstrand.

Februar

Nå jobber Kirkenes Puckers iherdig med å få lagt is ved Lillebanen is-arena. Både unge og gamle ishockeyentusiaster er i sving for å skaffe glatt og kaldt underlag.

- Nå trengs det bare noen minusgrader, så kan vi klare å få lagt bra is i løpet av kort tid, sier Sjøstrand.

BHLs ishockeyturnering i Kirkenes går helgen 15. og 16. februar neste år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no