20. okt
HER: Hesseng IL vil gjøre denne ballbanen til tennisbane.
 
Får bygge tennisbane på Hesseng
Kommunen har sagt ja, så lenge byggetillatelse er på plass. Men det går fremdeles godt over ett år før det er tennisbane igjen i Sør-Varanger.

Publisert: 20.mar.2016 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Utvalg for plan og samferdsel har gitt Hesseng IL tillatelse til å opprette tennisbane på en gammel ballbane ved Knausen på Hesseng.

De krever fremdeles at idrettslaget stiller med byggesøknad, men det første hinderet er overkommet.

Litt sent

Frode Johnsen i Hesseng idrettslag er glad for at de har fått gjennomslag hos kommunen.

Det kom imidlertid noen måneder senere enn de hadde håpet. Hesseng IL søkte opprinnelig om tillatelse i fjor høst, med håpet om å nå søknadsfristen for Norsk Tippings spillemidler. De pengene er helt nødvendige for å få tennisbanen på plass.

– Å bygge banen ser ut til å koste oss 600 000-700 000 kroner, sier Johnsen.

Dermed ser han for seg at det nå blir byggestart til våren eller sommeren 2017. Banen skal i så fall stå klar før sommeren er over det året.

Klubben ser for seg en enkel tennisbane på 18 ganger 36 meter uten noe tilbygg. Det er meningen at den skal kunne brukes av allmennheten.

Forsinket

Hadde den opprinnelige søknaden gått igjennom uten naboklager, hadde det ikke vært nødvendig med politisk behandling. Dessverre for idrettslaget, var det én enkelt nabo som var negativ til å bygge tennisbane. Dermed står man her nå i mars. Da er det altfor sent til å få søkt på spillemidler i tide til å få startet i år, ifølge Johnsen.

– Vi blir et år forsinket. Men det hadde vi regnet med, så vi har ikke mistet motet. Med alt som må på plass, ville vi blitt overrasket om vi hadde fått det til i år, sier Johnsen.

Pengeinnsamling
Nå fortsetter arbeidet med søknaden på tippemidler.

– Vi kommer også til å lete etter flere sponsorer kommende høst. Vi bygger ikke noe før vi vet at vi har finansiert banen, sier Johnsen.

Men de vet at det blir bane. Johnsen er ikke den største tennisspilleren selv, men han er klar på at det er viktig med en bane i Sør-Varanger. Nå er det noen år siden den siste tennisbanen ble nedlagt.

– Det er skøy å spille tennis, og det er flere som synes det. Om det ikke finnes noen bane, så dør sporten ut, slår Johnsen fast.

Og det kan bli mer fremover.

– Om banen blir veldig populær og det går bra med finansene, kan vi se på en til bane på lengre sikt, sier Johnsen. Men det blir i så fall en helt ny prosess.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no