22. okt
BEDRE: Skytebanen på Strand får en dugelig oppgradering. Her fra et tidligere finnmarksmesterskap.
 
Får legge strøm til Strand-skytebanen
– Det blir en helt annen verden, sier Egil Isaksen i Langfjorddalen Skytterlag. Når de får strøm, åpner det for nye muligheter.

Publisert: 22.aug.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Langfjorddalen Skytterlag har fått tillatelse fra kommunens Utvalg for plan og samferdsel til å legge strøm til skyteanlegget på Strand i Pasvik-området.

Det er etterlengtet for skytterlaget. For tiden drives skytebanen med aggregat, noe som skaper masse ekstra arbeid for dem, ifølge lagleder Egil Isaksen.

– Det blir en annen verden. Det er mye utstyr der som må flyttes på hver gang vi er der, for å holde det tørt. Hver gang vi drar opp dit nå må vi trekke ut aggregatet – og skal vi ha lunk i husene, må vi kjøre opp en dag i forveien og fylle på parafin. Alt det blir ikke et problem når vi kan bruke strøm til å lufte ut og varme rommene, mener Isaksen.

Strømtilførselen åpner også flere muligheter for skytterlaget.

– Vi skal prøve å få til mer på skytebanen når strømmen er på plass, som for eksempel leirduebane, nevner laglederen.

Før vinteren

Det skal trekkes en lavspentlinje over 520 meter inn til skytebanen. Isaksen er ivrig etter å komme seg i gang.

Det er en del arbeid med å både få strekt linja og ryddet skog, men laget satser på å ha strømmen på plass før vinteren.

– Vi har hyrt inn et firma som skal arbeide for oss, og det blir dugnadsarbeid i tillegg, forteller laglederen.

Støtte

Skytterlaget ser for seg en kostnad på 150 000-180 000 for å ordne strøm til skytebanen. Det takler de. De har fått 20 000 fra Varanger Kraft-fondet, og de har fått støtte også fra Pasvik jeger- og fiskerforening. De regner også med å få tilbake momskompensasjonen. Men, pengebruk blir det.

– Det kan hende vi må strøype litt inn på ammunisjonsstøtten vi gir ut, nevner Isaksen.

20 feiret Krag og Mauser

Sist lørdag holdt Langfjorddalen skytterlag Krag-Mauser-stevne på Strand-skytebanen. Det var et stevne der deltakerne brukte de eldre Krag-Jørgensen- eller Mauser-geværene – de som var populære før i tiden.

– Det er mange gamle skyttere som har de geværene hjemme. Vi ville få dem ut av sofaen for å skyte. Alle på banen lærte noe, sier lagleder Egil Isaksen.

Neste helg er det samlagsmesterskap på Strand-skytebanen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no