16. okt
HOCKEYFEBER: Sebastian Bangsund Pedersen tenker ishockey hele døgnet.
 
Får spille turnering med finlenderne
To ganger i uka trener tolv år gamle Sebastian Bangsund Pedersen med ishockeylaget Tunturi Kiekko i Ivalo. På nyåret får han spille turnering med sine nye lagkamerater.

Publisert: 22.des.2014 19:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Dette er andre sesongen Sebastian og pappa Svenn-Yngvar kjører to ganger i uka til Ivalo for å trene og spille ishockey. Sesongen startet i september og fram til april, så er det hockey som gjelder for unggutten.

Julegave

Å få beskjed om at han kan få spille turnering med Ivalo var som å få julegaven på forskudd. Sebastian trener med 15 gutter som er født i 2003 og 2004. Selv er han født i 2002.

– Det har vært turneringer før også, men Sebastian har ikke fått tillatelse til å spille i dem. Før nå. Etter litt forhandlinger og korrespondanse mellom klubbene og Lappland hockeykrets, har han endelig, etter ønske fra Ivalo, fått klarsignal til å delta i Turneringsspill sammen med finnene, sier pappa Svenn-Yngvar.

– Det viste seg at spillere som er like gamle som meg fikk spille. Så da kunne de ikke nekte. Jeg ble så glad, sier ishockeygutten.

Nå venter seks turneringshelger med klubben Tunturi Kiekko (Tu-Ki) fra januar til mars.

– Både vi og Sebastian er naturlig nok kjempestolte av at trenerne sier han vil styrke laget i kampene som kommer. Dette gjør at det er verdt alle bilturene mellom Sør-Varanger og Ivalo. Dette viser at selv lille Kirkenes kan fostre noenlunde habile ungdomspillere. Tenk hva vi kan få til når det kommer ishall, sier Pedersen.

Ishockey hele døgnet

I tillegg til å trene i Finland, trener Sebastian også med spillerne i Kirkenes Puckers på Lillebanen i Kirkenes.

– Isforholdene er så varierende, så det er godt å spille i hall i Ivalo. Forhåpentligvis kommer det ishall i Sør-Varanger også. De sa jo at spaden skulle gå i jorda i år, men vi får krysse fingrene for neste år, sier Sebastian.

Tolvåringen er veldig opptatt av ishockey. Han har en forkjærlighet for det kanadiske NHL-laget Montreal Canadians og ser alle kampene, selv om de går midt på natta.

– Tilbakemeldingen fra trenerne er gode og miljøet er godt, sier Sebastian.

– Det har vist seg at han skjønner det taktiske og har en litt annen spilleforståelse enn sine finske lagkamerater, sier pappa Svenn-Yngvar.

Drøm

Han understreker at verken han eller Sebastian synes det er noe galt med miljøet eller treningsforholdene i Puckers,

– Men her spilles det ikke i serie eller kamper. Det får han muligheten til nå. Sebastian lever ut drømmen sin gjennom disse treningene med Ivalo og ikke minst det han nå får i førjulsgave, nemlig mulighetene til å spille turnering, sier Pedersen.

Nå er han klar for seks turneringshelger gjennom vinteren, med kamper mot Kittilä, Sodankylä, Kemijärvi og Kolari.

– Snakker du finsk da?

– Jeg kan de viktigste ishockeyordene. Men det var jo litt rart at de ikke sier offside, men baitsio, sier Sebastian.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no