20. okt
PREMIE: Ole Lauritz Hiim Haugseth på fem år mottar en premie fra KOS-historiens beste skiløper, Vegard Ulvang. Til høyre Peter Haugseth. (Alle foto: Tor Sandø).
 
Feiret 25 år med aktivitetsdag
Kirkenes og Omegn Skiklubb har internasjonale, nasjonale og regionale titler i løpet av sine 25 første år. Men aller viktigst har det vært å skape aktiviteter for de minste.

Publisert: 04.aug.2014 14:15
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

24. august 1989 ble Kirkenes og omegn skiklubb (KOS) stiftet.

- Den ble dannet som en felles skiklubb som skulle utnytte felles trenerkrefter og ha en god økonomi, sa Jarle Olsen under aktivitetsdagen i Sydvarangerparken lørdag formiddag.

Gull på gull

KOS gjorde seg gjeldende på høyt nivå. Edelt metall lot ikke vente på seg. Gull i OL, VM, NM og et eget stafett-lag, som tok NM-gull i 1992.

For KOS har talentutviklingsarbeid vært viktig i alle de 25 årene de har drevet. Det er ikke få skiunger som har trent med klubben. Nå er det klart for en ny sesong. 28. august, like etter 25-årsjubileumet, starter årets skitrening for unger fra første klasse og oppover i KOS sitt eget skilekanlegg.

Selve bursdagen ble markert sist lørdag med aktiviteter som hinderløype, bøylespill og løp.

Skilekanlegget

Ifølge Olsen har mye av pengene fra Ketil Ulvangs minnefond gått med til å utvikle området rundt skilekanlegget.

- Vi har fått et tipp-topp aktivitetsområde.

Vegard Ulvang, som brakte klubben gullmedalje i OL, var med på lørdagens aktivitetsdag og delte ut en premie til alle de vel hundre ungene som deltok.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no