18. okt
GOALGETTER: I Brage Andreassen har KIF virkelig fått fram en goalgetter.
 
Fire mål av Brage
Brage Andreassen ble kampens store spiller da Kirkenes IF knuste BUL 5-1 i Alta lørdag. BIL spilte også i Alta og tapte 1-3 for Altas andrelag.

Publisert: 01.aug.2016 16:25
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

KIF-trener Harald Sørensen roser Andreassen og utroper han - naturlig nok - til banens beste spiller i Alta.

– Brage kom tilbake fra militæret og har vært utrolig god og målfarlig angrepsspiller for oss så langt denne sesongen. Mot BUL skåret han fire mål, så ros til han og medspillerne for gode forarbeid til målene, sier Sørensen.

Trent godt

Kirkenes IF viste god form etter å ha trent godt de siste to ukene.

– Vi hadde to uker med fri fra organisert trening og da jeg samlet dem igjen, så vistes det godt at spillerne hadde tatt egentreningen alvorlig. I tillegg til all treningen, så fikk vi også spilt to treningskamper mot Sever fra Murmansk forrige helg, som vi også hadde godt av, sier Sørensen.

Han sier at 5-1-seieren over BUL var utklassing, men at kampen sto og vippet litt innimellom.

– Motstanden var av middels tredjedivisjonsstandard, men kampene i avdelingen er cupkamper og en kamp på liv og død hele veien. Man må ta hver kamp alvorlig.
KIF er fortsatt med i tetkampen i 3. divisjon avdeling 12 og ligger nå på tredjeplass, ni poeng bak Fløya som i helgen spilte uavgjort mot Skjervøy. Dette er laget som kommende søndag kommer til Kirkenes stadion.

– Vi tapte mot dem i vår med 3-2 etter å ha ledet 2-0 ved pause. Vi er et godt hjemmelag og jeg er storoptimist foran den kampen, sier Sørensen.

Målene

Brage Andreassens fire mål kom etter ni, 19, 75 og 87 minutter. Det siste målet ble skåret av Vebjørn Karisari på overtid. Kristian Skorpen Andersen skåret for BUL. Joakim Persen og Bjørn-Are Rosanoff Aronsen fikk gule kort, i tillegg til seks BUL-spillere.

BIL tapte fortjent

Bjørnevatn IL tapte søndag 1-3 borte mot Alta 2. – Vi fikk som fortjent, sier trener Dag Helmer Mathisen og tar på seg mye av skylda.
Mathisen sier at laget ikke hang med fra start. Hjemmelaget tok ledelsen etter tre minutter ved Mathias Pedersen og doblet den etter 32 minutter ved Runar Overvik.

– Vi spilte en veldig svak første omgang, sier Mathisen.

La om

Bjørnevatn spilte 4-3-3 i første omgang etter å ha spilt 4-4-2 så langt denne sesongen.

– Jeg hadde tro på at en offensiv spillestil skulle fungere. Det gjorde det ikke. De spilte periodevis ball i hatt med oss og vi måtte legge om i andre omgang. Mitt ansvar. Da hang vi mer sammen, sier Mathisen.

Gytis Zilinskas reduserte til 1-2 etter 51 minutter og presset på for en utlikning, men Overvik økte ledelsen på en kontring 17 minutter før slutt og avgjorde kampen.

Tapet gjør at BIL nå er likt på poeng med KIF. Bare målforskjellen skiller i de blå-hvite sin favør (ett mål bedre). Kommende lørdag kommer BUL til Bjørneparken.

– Vi må brette opp ermene og vinne den for å henge med. Det har vi stor tro på at skal skje. Det er ti kamper igjen og nok av poeng å kjempe om, sier Mathisen.

Mulig armbrudd

BIL spilte uten Daniel Paulsen og Nasradin Zakaria. Dan Mikael Randa er skadefri, kom inn ved pause og var frisk i andre omgang. Kim Gøran Nilsen ble byttet ut etter 80 minutter og pådro seg muligens et armbrudd i kampen. Tiden får vise om han er spilleklar til lørdagens kamp.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no