20. okt
FIN NATUR: Onroad Finnmark går gjennom fylkets fine natur, men det spørs om deltakerne har tid til å studere den i særlig grad.
 
Fire med i Onroad Finnmark
Fire syklister fra Sør-Varanger deltar i årets Onroad Finnmark, som starter i Alta tidlig lørdag morgen.

Publisert: 02.jul.2015 11:46
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Øyvin Grongstad, Svein W. Sundquist, Jari Tapani Mæættæ og Bjørn Johansen hiver seg i kast med det 444 kilometer lange landeveisrittet Onroad Finnmark.

Andre ritt

Dette er andre gang rittet arrangeres. Ronny Holm vant det første rittet i fjor. I fjor fullførte raskeste lag, Nordlysbyen sykkel på 14 timer og 27 minutter. Holm tror det er mulig å kjøre enda raskere.

I år legger de første rytterne i lagkonkurransen ut fra Alta sentrum klokken sju lørdag morgen, mens de individuelle rytterne starter klokken åtte. Løypa går til Masi, Karasjok, Lakselv, Skaidi over Sennalandet til Leirbotnvatn, og tilbake til Alta. Totalt er distansen på 444 kilometer med hele 3673 høydemeter. Det er også lagt inn to obligatoriske stopp på fem minutter i Karasjok og Skaidi. De første rytterne er forventet i mål rundt klokken 20 lørdag kveld med pallseremoni i gågata ved midnatt. Siste frist for å krysse mållinjen er søndag formiddag klokken ti.

Langt og tøft

Onroad Finnmark er et landeveisritt i rittporteføljen til arrangøren Finnmarksrittene. Det er både langt og tøft med hele 3673 høydemeter. Den lokale sykkelklubben, Nordlysbyen Sykkel, er teknisk arrangør av rittet. Alle deltakere trackes via applikasjon på mobil. Offroad Finnmark går fra 25. juli til 1. august.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no