22. okt
ACTION: Under onsdagens kamp, som ble avgjort med straffespart. I sentrum av bildet er BIL-spilleren Andreas Hansen.
 
Flere seire nå – og ny hjemreise må bestilles
Norway Cup: KIF-jentene har slått alle motstandere de har møtt, og er videre til 8-delsfinalen. Om laget fortsetter å vinne, må den planlagte hjemturen fredag utsettes.

Publisert: 29.jul.2015 16:36
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

– Vi har vunnet, forteller Jens Petter Pedersen etter KIF-jentenes siste seier.

Den var mot Syllingjentene, og endte 7-2.

– Stemningen er selvfølgelig veldig bra. Det er fullt fortjent; spillerne skapte sjanse på sjanse. Det andre laget hadde to målsjanser de skårte på, og resten hadde vi, forteller han.

Det betyr at laget muligens må bestille nye billetter hjem til Kirkenes – for billettene som ble bestilt på forhånd, er til et fly som går fredag morgen fra Oslo.

– Hvis vi kommer helt til sluttspillet, må vi kjøpe nye billetter. Eventuelt ombooke, men det vet jeg ikke om vi får gjort. Men vi får ta en kamp om gangen. Når vi kommer nærmere finalespillet, blir det mer og mer motstand, sier Pedersen.

Åttendelsfinalen er torsdag klokka 11.40, og KIF-jentene møter Nordreisa.

Bare vunnet

KIF-jentenes karriere i årets Norway Cup har bestått av seier etter seier.

– Ja, dette var en fin start på turneringen, sa KIF-jentenes trener, Harald Sørensen tirsdag, etter at laget hadde spilt og vunnet to kamper i Norway Cup.

KIF-jentene slo mandag formiddag sitt første motstanderlag, Sauland IL, med 2-0. Senere samme dag vant de med 6-1 mot Sunndal. Jana Store og Hedda Seip skåret ett mål hver, mens Amanda Sørensen skåret fire.

Med dét gikk KIF-jentene videre til A-sluttspillet, men ennå ventet siste kamp i grunnspillet. Tirsdag ettermiddag skulle kampen mot Charlottenlund SK avgjøre om KIF-jentene gikk videre til 16-delsfinalen, eller til 32-delsfinalen.

– Så da blir det vinn eller forsvinn. Det blir spennende, og jentene er klare for kamp. De er i veldig godt humør. Nå er de ute og flyr litt, før de skal spille oppe på Ekeberg klokken 14, fortalte Sørensen før kampen.

Også denne kampen ble en suksesshistorie. Stillingen ble 4-0 til KIF. Hedda Seip og Amanda Sørensen skårte ett mål hver, og Caroline Endresen skårte to.

Fra spillere til publikum

BIL-guttene tapte første kamp i grunnspillet mot Moelven på søndag, og spilte mandag ettermiddag uavgjort mot Langhus IL Fotball 2. Stillingen ble 1-1.

– Det var en kamp der vi var klart best, og rundspilte det andre laget hele tiden. Vi hadde et skudd i tverrliggeren, og de hadde en corner; en sjanse de skårte på. Det siste som skjedde var at vi bommet på straffe i siste spilleminutt, fortalte BIL-guttenes trener, Pål Harald Hansen, på tirsdag.

Litt nedfor ble guttene, men det ordnet seg raskt. For rett etter kampen, stod en buss og ventet på laget, sa han.

De ble kjørt til Ullevaal stadion, for å se Vålerenga - Lillestrøm, og ankom akkurat idet kampen skulle til å begynne.

– Det var 15-16 000 tilskuere, og en kjempeopplevelse!

Tirsdag hadde BIL-keeperen Kristoffer Amble Mathisen over flere dager deltatt på keeperskole med landslagskeeperen Frode Grodås, og laget besøkte NorskTest as ved Bernt Nilsen, som har stand på Norway Cup. Senere samme dag skulle BIL-guttene spille mot Senja.

– Og det blir nok en tøff kamp, for de er gode. Det er nok et lag som har store ambisjoner om å komme langt i Norway Cup, sa Hansen før kampen.

Senja vant kampen med 2-0.

Vant sin første kamp

Onsdag morgen, i sin første kamp i B-sluttspillet, fikk BIL-guttene sin første seier i Norway Cup. Motstanderlaget var Gran 2, og BIL vant med 4-3.

– Under kampen i dag var vi det desidert beste laget; spesielt i første omgang styrte vi. Men vi er for dårlig på siste tredel, rett og slett. Når det begynner å nærme seg mål, har vi litt å gå på. Men vi var det beste laget, og vi hadde flere sjanser, sier Hansen når avisa snakker med ham onsdag etter kampen.

Kampen gikk til ekstraomgang og straffespark. Keeper Kristoffer Amble Mathisen gjorde to redninger.

William Falle, Andreas Hansen, Markus Henriksen og Steffen Nicolaisen skårte på straffe.

Det var spennende minutter, ifølge Hansen:

– Det var ordentlig sånn som du ser på TV.

Onsdag kveld var det sportslige eventyret i Norway Cup over, da Bjørnevatn tapte 0-4 for KFUM-kameratene Oslo 4.

– Har vært fantastisk

Laget er fairplay-klubb i Finnmark, og fikk dermed en ekstra oppmerksomhet:

– Vi har nettopp vært og hatt et fantastisk opplegg med Norges Fotballforbund, og tidligere president i fotballforbundet og FIFA, Per Ravn Omdal.

Det var en seanse som gjorde veldig inntrykk, forteller Hansen.

I tillegg hadde Norgesmesteren i triksing show, og det ble utdelt sekker. En av lagspillerne vant iPad på Norsk Tests stand, etter å ha svart på spørsmål om fotballregler.

Neste kamp spiller BIL-guttene mot KFUM-KAM. OSLO 4 onsdag kveld, etter at avisa har gått i trykken.

– Vinner vi den, er det ny kamp i morgen tidlig, klokken 10. Mot slutten av uka skal vi oppleve Oslo. Det har vært helt fantastisk; helt fantastisk.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no